Länsimetro Oy:n selitykset eivät riitä – Helsingin edunvalvoja vaatii ulkopuolista selvitystä metron viivästymisestä

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto haluaa selvityksen metron länsijatkeen viivästymisen syistä. Jaosto patistaa myös Helsingin edustajia terävöittämään otettaan Länsimetro Oy:n hallituksessa.

Länsimetro
Länsimetron kiskoja kesäkuussa 2016.
Länsimetron kiskoja kesäkuussa 2016.Yle

Helsingin omistamien yhtiöiden valvontaa hoitava kaupunginhallituksen konsernijaosto tivaa ulkopuolista selvitystä Länsimetron viivästymisestä. Jaosto haluaa, että selvityksessä lasketaan myös kaupungille viivästymisestä aiheutuva lisälasku.

Länsimetro Oy:n hallituksen helsinkiläisjäseniä jaosto kehottaa osaltaan varmistamaan Länsimetron ensimmäisen eli Ruoholahti – Matinkylä -vaiheen valmistuminen ja liikenteen aloittaminen mahdollisimman nopeasti.

Kaupungin edustajien olisi myös valvottava, että Länsimetron käyttöönotto tapahtuu hankkeen kokonaiskustannusarvion puitteissa.

Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen on selvitellyt metrohankkeen loppuunsaattamista tänään Helsingin ja Espoon päättäjille. Uuden metron käyttöönottosuunnitelman odotetaan valmistuvan kesäkuun loppuun mennessä.