CNN: Trump hankkiutui eroon kampanjapäälliköstään perheen painostuksesta

Donald Trump on erottanut kampanjapäällikkönsä Corey Lewandowskin. CNN:n tietojen mukaan erityisesti Trumpin tytär Ivanka Trump painosti isäänsä antamaan Lewandowskille potkut.

USA:n presidentinvaali
Corey Lewandowski.
Corey Lewandowski.Andy Katz / AOP

Epäilyt republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin kampanjapäällikön Corey Lewandowskin äkillisen eron syistä käyvät kuumina Yhdysvalloissa.

Uutiskanava CNN:n tietojen mukaan (siirryt toiseen palveluun) Trump antoi Lewandowskille potkut tyttärensä Ivanka Trumpin painostuksesta. Ivanka Trump on vastustanut Lewandowskia jo kuukausia, mutta nimettömien kampanjalähteiden mukaan viimeinen niitti oli, kun Lewandowski yritti saada julkisuuteen negatiivisia tarinoita Trumpin puolisosta Jared Kushnerista.

CNN:n lähteiden mukaan Ivanka Trump olisi esittänyt sunnuntaina isälleen uhkavaatimuksen, että joko Lewandowski lopettaa työnsä kampanjapäällikkönä, tai Ivanka vetäytyy kampanjan tukemisesta.

CNN kertoo, että myös Ivankan veli Eric Trump olisi saanut tarpeekseen Lewandowskista.

Lewandowski itse kiistää tiedot ja sanoo, että hänellä on hyvät suhteet Trumpin perheeseen, myös Jared Kushneriin. Hän toteaa myös, ettei tiedä syytä irtisanomiseen.

–Mutta tiedän, että olen tehnyt historiallista työtä. On ollut kunnia ja etuoikeus olla tässä mukana, hän sanoo.

Trumpin kampanjoinnissa on ollut viime aikoina ristivetoa. Häntä on vaadittu jättämään loukkaavat heitot vähemmälle.