Outokummun Energian myynti kariutui – valtuusto äänesti kaupan nurin äänin 15–12

Outokummun Energia Oy:n myynti kaatui kaupunginvaltuustossa. Valtuusto käsitteli kolmen yhtiön tekemää ostotarjousta maanantaina. Noin 26 miljoonan euron tarjous kariutui äänin 15–12.

kunnanvaltuustot
Outokummun Energian logo.
Esa Huuhko / Yle

Outokummun Energian myynti kolmelle yhtiölle on kariutunut. Kaupunginvaltuusto päätti maanantaina äänestyksen jälkeen hylätä esisopimuksen yhtiön myynnistä Köyliön-Säkylän Sähkölle, Kuoreveden Sähkölle ja Vapolle. Kauppa kariutui äänin 15–12.

– Ennakkoon tiedettiin, että äänestys tulee olemaan tosi tiukka. Monet valtuutetut miettivät ihan viimemetreille asti, että minkä kannan ottavat. Pääasia, että päätös tehtiin, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Hanna Huttunen (kesk.) toteaa.

Hallitus esitti aiemmin valtuustolle kaupan hyväksymistä. Esisopimuksessa energiayhtiön kauppahinta oli noin 26 miljoonaa euroa.

Ei uusia suunnittelmia energiayhtiön myynnistä

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, keskustan Hanna Huttunen kertoo, että kaupungilla ei ole tällä hetkellä uusia suunnitelmia Outokummun Energian myymiseksi.

– Kyllä tämä polku on nyt varmaan käyty läpi ja päätös on tehty, että energiaa ei haluta lähteä myymään. Tämän päätöksen kanssa sitten ollaan. En usko, että ihan lähivuosina, jos vuosikymmeninäkään, lähdetään pohtimaan myyntiä, Huttunen potii.

Outokummun Energiasta alettiin hieroa tosissaan kauppoja marraskuussa, kun Pohjois-Karjalan Sähkö teki Outokummun kaupungin omistamasta yhtiöstä ostotarjouksen. Tarjous oli tuolloin 20 miljoonan euron suuruinen.

PKS:n tarjouksen jälkeen energianyhtiön myynnistä avattiin tarjouskilpailu. Köyliön–Säkylän Sähkö, Kuoreveden Sähkö ja Vapo jättivät ostotarjouksen toukokuun lopussa.

TÄYDENNETTY 21.6.2016 klo 8.44: Lisätty valtuuston puheenjohtaja Hanna Huttusen kommentit.