Chydeniuksen koulu ja urheilutalo Kokkolan keskuspuistoon – vanha kaarihalli kunnostetaan

Kokkolassa Chydeniuksen koulun ja urheilutalon suurhanke nytkähti maanantaina eteenpäin. Kaupunginhallitus päätti, että kaksi suurta rakennusprojektia viedään eteenpäin yhteisenä elinkaarihankkeena. Lopullisen rakennuspäätöksen ja -aikataulun ratkaisee valtuusto budjettikokouksessaan.

liikuntatilat
Urheilutalon pimeä sali.
Yle

Kaupunginhallitus linjasi, että Chydeniuksen koulu ja uusi urheiluhalli rakennetaan Kokkolan keskustan tuntumaan Keskuspuistoon.

Vielä ei ole päätetty, tulevatko ne samaan rakennukseen. Koulu ja urheiluhalli kuitenkin liitetään jollain tavoin yhteen, joko käytävällä tai putkella. Näin koululaiset pääsevät käyttämään myös hallin liikuntatiloja.

Vanha urheilutalo puretaan, mutta suojeltava kaarihalli säilytetään ja korjataan. Suojeltavan rakennuksen käytöstä on erilaisia vaihtoehtoja. Yhden ehdotuksen mukaan kaarihallin yläsali palvelisi päivisin koululaisia ja viikonloppuisin urheiluseuroja. Ykköskerrokseen tulisi kaupunkipuiston opastuskeskus ja barkassin näyttelytila.

Uuden urheilutalon ja koulun elinkaarihankkeen kilpailutuksessa käytetään ulkopuolista asiantuntijaa.

Keskuspuiston kaavatyö on jo käynnissä, ja se jatkuu. Suurhankkeelle nimetään suunnittelutoimikunta syksyllä, kun valtuusto tekee ratkaisunsa.