1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. urheilu

Loimaan Bisonsin manageri: Verottaja oli ymmärtäväisempi kuin Koripalloliitto

Seuran varapuheenjohtaja ja manageri Ari Hannula pitää Koripalloliiton päätöstä kohtuuttomana. Liitto jätti Bisonsin ilman liigalisenssiä tulevalle kaudelle.

Kuva: Tomi Hänninen

Loimaan Bisonsin manageri ja seuran hallituksen varapuheenjohtaja Ari Hannula pitää kohtuuttomana Koripalloliiton päätöstä jättää liigalisenssi myöntämättä.

– Ymmärrän, että deadlineja on. Heillä oli kuitenkin tiedossa, että tulemme selviämään. Kysymys oli kahdesta, ehkä neljästä päivästä, Hannula sanoo.

En uskonut, ettei Koripalloliitolle ole selvää, onko urheilu sääntöjä varten vai säännöt urheilua varten.

Ari Hannula

Aikataulut pettivät. Bisonsilla oli iso talouspaletti selvitettävänään, ja se vei aikaa. Hannula kuvailee Koripalloliiton jyrkkää päätöstä shokeeraavaksi.

– En uskonut, että Koripalloliitolle ei ole selvää, onko urheilu sääntöjä varten vai säännöt urheilua varten.

– Ymmärrän, että ammattiurheilu on liike-elämää, mutta pitäisi muistaa urheilullinen aspekti myös. Verottaja, jolle olemme velkaa, on ollut paljon myötämielisempi ja ymmärtäväisempi kuin Koripalloliitto, Hannula sanoo.

Tulevaisuus avoinna

Loimaan Bisons ei tule pelaamaan ensi kaudella myöskään divarissa. Ari Hannulan mukaan Koripalloliitto on ilmoittanut, ettei mahdollisuutta tähän ole. Toisaalta ei olisi rahoitustakaan.

– Lainat, sponsorirahoitukset ja siihen liittyvät asiat pohjautuivat siihen, että pelaamme pääsarjaa, jolloin näkyvyys on suuri, Hannula sanoo.

Olemme tehdas ilman koneita.

Ari Hannula

Mitä nyt tapahtuu, sitä ei Hannulakaan vielä tiedä. Seuran tiedotteessa todetaan, että "todennäköisesti nyt joudutaan vetämään töpseli irti seinästä ja yksi tarina saa päätöksensä".

– Nyt annamme ilman tyyntyä muutaman päivän ja katsomme tilannetta sen jälkeen. Olemme tehdas ilman koneita, Hannula sanoo.

Koripalloliiton päätöksestä on mahdollista valittaa Urheilun oikeusturvalautakunnalle. Mahdollisesta valituksen tekemisestä Bisons päättää myöhemmin.

– Sain päätöksen myöhään eilen illalla. Nyt on nukuttu yö sekä soitettu pelaajille ja muille taustoille. Aivot sahaavat tämän päivän, ja katsotaan sen jälkeen, mitä tehdään.