Brysselissä pommiuhka – Pidätetyllä oli väärennetty pommivyö

Pommiuhan vuoksi suljetusta City2-ostoskeskuksesta ei ole löydetty räjähteitä, Brysselin syyttäjänvirasto tiedottaa.

Ulkomaat
Poliisi vartioi Brysselissä perjantaina katua, jolla rekonstruoitiin maaliskuisen terrori-iskun kulkua. Pelot uudesta terrori-iskusta ovat kasvaneet jalkapallon EM-kisojen aikana.
Poliisi vartioi Brysselissä perjantaina katua, jolla rekonstruoitiin maaliskuisen terrori-iskun kulkua. Pelot uudesta terrori-iskusta ovat kasvaneet jalkapallon EM-kisojen aikana.Oliver Hoslet / EPA

Brysselin keskustassa sijaitseva City2-ostoskeskus suljettiin ja yksi henkilö pidätettiin varhain tiistaina pommiuhan vuoksi.

Syyttäjän mukaan miehellä oli väärennetty pommivyö. Syyttäjänviraston tiedottaja Ine Van Wymersch kertoi uutistoimisto AP:lle, että myöskään ostoskeskuksesta ei ole löydetty räjähteitä.

Pidätetty on viety kuulusteltavaksi. Belgialaismedian tietojen mukaan hän olisi itse soittanut poliisille ja väittänyt olevansa pommivyön kanssa ostoskeskuksen luona.

Ostoskeskuksen ympäristössä partioi runsaasti poliiseja. Myös useita läheisen Rogierin metroaseman sisäänkäyntejä suljettiin, ja sotilaat ovat tarkistaneet metromatkustajien laukkuja.

Turvatoimia koordinoiva Belgian kriisikeskus ilmoitti pitävänsä tapauksen vuoksi kokouksen, jonka vuoksi pääministeri Charles Michel muutti aamun aikatauluaan.

Lähteet: Reuters, AFP, AP