Kiinnostus Anviaa kohtaan kasvaa – TeliaSonera tarjoaa Telecomista 130 miljoonaa

TeliaSonera on tehnyt Anvia Telecomin koko osakekannasta 130 miljoonaa euron ostotarjouksen. Anvian hallitus ei kuitenkaan tuo uusia tarjouksia ensi viikon ylimääräiseen yhtiökokoukseen, jossa päätetään Anvia Telecomin ja siihen liittyvien yhtiöiden myynnistä Elisalle.

talous
Kuvassa Anvian kyltti Seinäjoen myymälän Seinässä.
Anssi Leppänen / Yle

Kiinnostus Anvia Telecomia kohtaan kasvaa. Nyt myös TeliaSonera Finland Oyj on tehnyt siitä ostotarjouksen. TeliaSonera tarjoaa Anvia Telecomin koko osakekannasta 130 miljoonaa euroa.

– Toisin kuin TeliaSoneran tiedotteessa kerrotaan, tarjous ei koske koko Anviaa vaan Anvia Telecom Oy:tä, oikaisee Anvian toimitusjohtaja Mika Vihervuori.

Aikaisemmin ICT-konserni Finda on tehnyt Anvia Telecomista 120 miljoonaa euron tarjouksen.

Anvian hallintoneuvoston varapuheenjohtajan Juha Luukon mukaan sekä TeliaSoneran että Findan tarjoukset ovat hyviä, mutta ne tulevat auttamattomasti liian myöhään.

Vihervuoren ja Anvian hallituksen puheenjohtajan Aappo Kontun mukaan TeliaSoneran tarjous ei muuta tämänhetkistä tilannetta.

– Kuten viime viikolla Findan tarjouksen käsittelyn yhteydessä kerroimme, Anvialla on Elisan kanssa sitova sopimus, josta päätetään ensi viikolla pidettävässä ylimääräisessä yhtiökokouksessa, toteaa Kontu.

Anvian ja Elisan sopimus Anvia Telecomin ja siihen liittyvien yhtiöiden myynnistä on käsiteltävänä Anvian ylimääräisessä yhtiökokouksessa 29. kesäkuuta. Päätökseen tarvitaan 2/3 enemmistö, sillä siihen sisältyy Anvia Oyj:n omien osakkeiden suunnattu hankinta.

Anvian tämänpäiväisessä tiedotteessa todetaan, että Elisan kanssa solmittu sopimus on voimassa 31.12.2016 asti. Mikäli ensi viikon yhtiökokous ei sitä hyväksy, sopimus voidaan tuoda yhtiökokouksen päätettäväksi uudestaan loppuvuoden aikana, todetaan tiedotteessa.