1. yle.fi
  2. Uutiset

Carl Haglund siirtyy bioenergiatoimija Kaidille

Entinen puolustusministeri Carl Haglund siirtyy bioenergiatoimija Kaidin varatoimitusjohtajaksi. Kaidin tytäryhtiö Kaidi Finland suunnittelee Kemiin miljardin euron biojalostamoa.

Carl Haglund
Carl Haglund.
RKP:n puheenjohtajan Carl Haglund.Henrietta Hassinen / Yle

Carl Haglund aloittaa elokuussa uudessa tehtävässään Kaidin varatoimitusjohtajana. Entisen puolustusministeri Haglundin vastuualueena on jatkossa Kaidin Euroopan markkinoiden kehittäminen.

Kaidin tytäryhtiö Kaidi Finland suunnittelee Kemiin miljardin euron biojalostamoa. Toteutuessaan tehdas tuottaisi toisen sukupolven biopolttoainetta, josta 75 % olisi biodieseliä ja 25 % biobensiiniä. Jalostamon pääraaka-aineena toimisi energiapuu, ja se olisi ensimmäinen laatuaan niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti.

Haglund on aiemmin myös eronnut RKP:n puheenjohtajan pestistä ja hänen mukaansa siirtyminen Kaidille tuntuu luonnolliselta.

– On hienoa saada tulevaisuudessa mahdollisuus edistää uusien työpaikkojen ja kasvun syntymistä Suomeen. Tämä on luonnollinen jatke sille työlle, mitä olen tehnyt politiikassa. Kaidin innovatiiviset teknologiaratkaisut vauhdittavat osaltaan Euroopan yhteisiin ilmastotavoitteisiin pääsemistä ja luovat samalla uusia työpaikkoja sekä liiketoimintamahdollisuuksia Eurooppaan ja Suomeen, Haglund toteaa.

Eduskunnan puhemiesneuvosto on tiistaina puoltanut Haglundin eropyyntöä.

Lue seuraavaksi