Hyppää sisältöön

Tamperelaiset liigaseurat uskovat uuden hallin mahdollisuuksiin – taitoluistelijat pelkäävät jäävänsä jalkoihin

Tappara ja Ilves ovat valmiita korkeampiin hallimaksuihin, jos suunnitelmissa olevan monitoimihallin myötä tulotkin nousevat. Taitoluistelijat ovat huolissaan harjoittelujäiden riittävyydestä, jos perinteinen Hakametsä pyhitetään sisäliikunnalle.

Kuva: SRV / Aihio Arkkitehdit

Tamperelaiset jääkiekon liigaseurat suhtautuvat levollisin mielin uuden monitoimihallin tuloon. Sekä Tapparassa että Ilveksessä uskotaan, että uusi halli houkuttelee katsomoon aiempaa enemmän katsojia.

Ilves Hockey Oy:n toimitusjohtaja Esa Honkalehto kiittelee kaupungin keskustaan suunnitellun hallin sijaintia.

– Uusi paikka on loistava, keskellä julkisia liikenneyhteyksiä. Asiakaspotentiaali, joka meidänkin järjestämiin tapahtumiin liittyy, on paljon isompi kuin Hakametsässä.

Tappara ja Ilves käyvät parhaillaan neuvotteluja rakennusyhtiö SRV:n kanssa hallin käyttömaksuista. Molempien seurojen mukaan on selvää, että maksut nousevat nykyisestä.

– Näin käy varmasti, kun kyseessä on yksityinen halli. Mutta uskomme, että kun olosuhteet paranevat, myös tulevaisuudennäkymät ovat paremmat, sanoo Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen ja jatkaa:

– Kustannusten pitää pysyä realistisena, ja tuloja pitää saada. Jos kustannukset nousevat liikaa, tamperelainen urheiluelämä ei voi hyvin.

Harjoittelukaukalo on elintärkeä

Suunnitelmissa on, että Hakametsä muutetaan sisäliikuntapaikaksi uuden hallin myötä. Tapparan Leinonen ei usko, että Hakametsän ykköskentän poistuminen tuo suuria muutoksia harjoitteluun.

– Monitoimihalliin on suunniteltu yksi harjoittelukaukalo. Se on meille elintärkeä. Siellä on mahdollista harjoitella samaan tapaan kuin Hakametsässä.

– Jos Hakametsän ykköshallin jää häviää, vastaava harjoituspaikka pitää järjestyä joko uudesta hallista tai jostain muualta. Uuden areenan aikataulu on sellainen, että pelit pelataan siellä, mutta harjoitella pitää jossain muualla, pohtii Ilveksen Honkalehto.

Taitoluistelijat huolissaan jääajasta

Taitoluistelijoita harjoittelupaikkojen riittävyys sen sijaan mietityttää. Kooveen taitoluistelun puheenjohtaja Jaana Koskinen sanoo, että jäillä voi olla tulevaisuudessa ruuhkaa.

– Jos jääkiekkoilijat levittäytyvät Hakametsästä muille jäille Tesomalle, Kaukajärvelle ja Hervantaan, se voi viedä jääaikoja meiltä.

– Monitoimihalli tuo Tampereella varmasti paljon kaikkea hyvää, mutta ei välttämättä meille taitoluistelijoille. Uusi halli ei tuo parannuksia meidän harjoitteluolosuhteisiimme, vaan ennemminkin huonontaa niitä - ellei sinne sitten saada kohtuuhintaisia oheistiloja.

Tampereen kaupunki ja SRV sopivat kesäkuun alussa, että monitoimiareena valmistuu vuoden 2020 syyskuuhun mennessä. Urheilu- ja tapahtumakeskukseen tulisi yli 10 000 katsomopaikkaa.