Venäläisten jalkapallofanien johtaja karkotettiin Ranskasta – toiseen kertaan

Aleksandr Šprygin karkotettiin ensimmäisen kerran Marseillen väkivaltaisten yhteenottojen jälkeen ja toistamiseen, kun hän oli palannut Ranskan EM-kisoihin kiellosta huolimatta.

Ulkomaat
Putin katsoo takanaan istuvaa Špryginia.
Vladimir Putin ja Aleksandr Šprygin (toinen vas.) matkustivat yhdessä laskemaan kukkia kuoliaaksi ammutun jalkapallofanin haudalle joulukuussa 2010.Aleksei Nikolsky / Venäjän hallituksen lehdistöpalvelu / EPA

Venäläisten jalkapallofanien johtaja Aleksandr Šprygin on karkotettu Ranskasta toista kertaa neljän päivän sisällä.

Ranskan sisäministeriön tiedottaja Pierre-Henry Brandet kertoi uutistoimistoille, että Šprygin lennätettiin Moskovaan koneella, joka lähti Pariisista hiukan puolenyön jälkeen.

Ensimmäisen kerran Šprygin karkotettiin viime lauantaina. Hänet ja 19 muuta venäläistä jalkapallofania passitettiin kotimatkalle, koska heillä uskotaan olleen yhteyksiä Marseillen väkivaltaisiin yhteenottoihin. 35 ihmistä loukkaantui etupäässä venäläisten ja brittifanien tappeluissa Marseillessa 11. kesäkuuta.

Tutkijat uskovat, että Šprygin palasi Ranskaan Espanjan kautta autolla. Maanantaina hän julkaisi viestipalvelu Twitterissä kuvia itsestään Toulousen jalkapallostadionilla, missä Venäjä pelasi EM-kisojen viimeisen ottelunsa Walesia vastaan.

Šprygin pidätettiin, kun peli oli alkamassa.

Lähteet: AFP, Reuters, AP