Kiistellylle hotellilaivalle ehdotetaan taas uutta paikkaa – tällä kertaa Kuopionlahdelta

Iisalmessa Ismo Apellin hotellilaivalle on jo myönnetty paikka satamasta. Päätöksestä on kuitenkin valitettu. Seuraava vaihtoehto on laivan sijoittaminen Kuopionlahden venesatamaan.

satamat
Yrittäjä Ismo Apell esittelee hotellilaivan paikkaa Kuopion satamassa.
Markus Sjöberg / Yle

Ismo Apellin hotellilaivalle ehdotetaan paikkaa Kuopionlahden venesatamassa. Näyttelijänä tunnettu yrittäjä Ismo Apell halusi alun perin tuoda yli 30-metrisen hotellilaivan Kuopion satamaan, mutta suunnitellun satamapaikan vieressä oleva kiinteistöyhtiö torppasi suunnitelman valituksella.

Nyt Kuopion kaupunkirakennelautakunnalle esitetään, että laivalle vuokrattaisiin paikka Kuopionlahden venesatamasta. Vuokra-aika olisi kymmenen vuotta. Uusi alue vuokrattaisiin samoin ehdoin kuin matkustajasatamasta. Vuokrauksesta on laadittu esisopimusluonnos.

Alueella ei ole valmista vesi- ja jätevesiviemäröintiä eikä sähköä. Sopimuksen mukaan kaupunki maksaa puolet ja vuokralainen puolet kustannuksista, jotka koostuvat vesi-, jätevesi- ja sähköjohtojen ja -liittymien sekä kiinnityspollareiden rakentamisesta ja suunnittelusta Vuorikadun laiturin yhteyteen.

Kaupunkirakennelautakunta käsittelee esitystä keskiviikkona 29. kesäkuuta.

Sataman asukkaat vastustavat Iisalmessa

Samalle hotellilaivalle on myönnetty kolmen vuoden määräaikainen lupa Iisalmen satamaan. Päätöksestä on kuitenkin tullut oikaisuvaatimuksia sataman lähellä asuvilta yksityishenkilöiltä ja kahdelta taloyhtiöltä. Niiden mukaan hotellilaiva muun muassa peittäisi järvinäkymää, aiheuttaisi häiriöitä ja voisi johtaa asuntojen arvon alenemiseen.

Oikaisuvaatimukset käsitellään Iisalmen rakennuslautakunnassa huomenna torstaina.