1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turun ammattikorkeakoulu

Turkulaisopiskelijoiden taide koristamaan uutta Syvälahden koulua

Turun Hirvensaloon rakennettavaan Syvälahden kouluun ollaan hankkimassa Turun ammattikorkeakoulun taideopiskelijoiden töitä. Kaupunginhallitus päätti keskiviikkona, että taidehankintoihin voidaan varata 50 000 euroa.

Turun AMK:n Taideakatemia ja Köysiratagalleria Varvintorilla. Kuva: YLE / Jouni Koutonen

Syvälahden koulun rakentamisesta vastaava Kiinteistö Oy Syvälahden koulu on neuvotellut Turun AMK:n, arkkitehdin ja Wäinö Aaltosen museon edustajien kanssa mahdollisen rakennukseen sijoitettavan taiteen toteuttamisesta oppilastyönä. Idea on todettu neuvotteluissa hyväksi ja toteuttamiskelpoiseksi.

Kiinteistö Oy Syvälahden koulu esittää, että opiskelijataiteelle varataan 50 000 euroa. Yhtiön hallitus on pyytänyt omistajan eli Turun kaupungin näkemystä asiasta.

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtasen mielestä taidehankinta ja sen toteutustapa oppilastyönä ovat kannatettavia sekä hankkeen että Turun ammattikorkeakoulun taideopintojen kehittämisen kannalta. Turun kaupunginhallitus yhtyi Virtasen näkemykseen keskiviikon kokouksessaan.

Turun AMK:n Taideakatemian koulutusjohtaja Timo Tanskanen sanoo, että raha on tarkoitus käyttää suunnittelutyöhön, opiskelijoiden ohjaukseen ja materiaaleihin.

– Olemme alustavasti keskustelleet esimerkiksi seinätaiteesta koulun aulaan. Taide toteutetaan yhteistyössä arkkitehdin kanssa.

Koulun rakennustyöt aikataulussa

Syvälahden koulun rakennushanke etenee aikataulun ja kustannusarvion mukaisesti. Kustannusarvio on vajaat 30 miljoonaa euroa. Monitoimitaloon on tulossa tilat noin 800 peruskoululaiselle, 140 päiväkotilapselle, kirjastolle, nuorisolle, kouluterveydenhoidolle ja neuvolalle.

Rakennuksen on määrä valmistua syyslukukaudeksi 2018.

Juttua muokattu klo 13.04: Lisätty Taideakatemian Timo Tanskasen kommentti.