1. yle.fi
  2. Uutiset

Luhta satsaa 25 miljoonaa euroa Suomeen – koko Euroopan toimitukset hoidetaan Lahdesta

Myös yrityksen pääkonttori sijaitsee Lahdessa. Lehtitietojen mukaan Luhta pyrkii parantamaan sijoituksellaan kilpailukykyään.

talous
Luhdan uuden pääkonttorin sisätiloja
Luhdan pääkonttori sijaitsee Lahden Renkomäessä tornitalossa. Jan Kallas

Vaatevalmistaja Luhta sijoittaa 25 miljoonaa euroa Lahden Nastolan logistiikkakeskukseen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä ESS (siirryt toiseen palveluun).

Yhtiön toimitusjohtaja Vesa Luhtanen perustelee satsausta toimituskyvyn, tehokkuuden ja kilpailukyvyn parantamisella.

– Tavoitteemme on lisätä toimitusnopeutta, monipuolistaa toimitusvalmiutta ja kasvattaa toimitusmääriä, Luhtanen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Yhtiöllä on Nastolassa 30 000 neliötä varastotilaa, joka muutetaan automatisoiduksi logistiikkakeskukseksi. Logistiikkakeskuksesta hoidetaan toimitukset koko Eurooppaan.

Varastolla työskentelee tällä hetkellä noin 80 ihmistä. Luhta arvioi loppuvuodesta, miten uudet satsaukset ja logistiikkakeskus vaikuttavat henkilöstömääriin. Automatisointiurakka työllistää pariksi vuodeksi noin 40 ihmistä suunnittelu- ja rakennustehtäviin.

Uuden logistiikkakeskuksen on määrä valmistua vuoden 2018 aikana. Lahden Nastolan kanssa keskuksen sijoituspaikasta kilpailivat Saksa ja Hollanti. Luhta päätyi kuitenkin sijoittamaan 25 miljoonaa euroa Lahteen, koska yhtiöllä on kaupungissa entuudestaan kiinteistöjä.

Luhta on aiemminkin tehnyt Lahden seudulle mittavia investointipäätöksiä, viiden vuoden sisällä noin 60 miljoonan euron edestä.

Lue seuraavaksi