Terhi Kiemungin kirjoitukset syyteharkintaan – sai keväällä myös puolueeltaan sanktion

Tamperelainen perussuomalaisten paikallispoliitikko Terhi Kiemunki kohautti keväällä sosiaalisen median kirjoituksillaan. Ne ovat nyt johtaneet syyteharkintaan. Puoluehallitus pyysi Kiemungilta keväällä asiasta selvityksen ja antoi sanktion.

politiikka

Perussuomalaisten paikallispoliitikon ja Lea Mäkipään eduskunta-avustajan Terhi Kiemungin viime keväiset kirjoitukset ovat edenneet syyteharkintaan.

Terhi Kiemunki
Terhi KiemunkiPerussuomalaiset

Poliisitutkinnassa käytiin läpi Kiemungin sosiaalisen median tekstejä, joissa hän muun muassa käsitteli muslimilasten virpomista. Poliisi selvitti esitutkinnan aikana sitä, voidaanko kirjoitukset katsoa kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan. Kiemunki teki itse tutkintapyynnön poliisille.

– Se kai onkin tarkoitus, että kun ilmoitus on tehty niin kuulutustelujen jälkeen syyttäjä harkitsee syytetäänkö. Ei tässä minun mielestäni ole tapahtunut yhtään mitään, Kiemunki sanoo.

– Kyse on siitä, että tutkitaan onko jotakin sellaista tapahtunut mistä minua on syytetty. Julkisuus on syyttänyt yhtä sun toista asiaa. Haluan sille päätöksen. Jos todetaan että on tapahtunut jotain, niin okei sitten kärsitään tuomio, ja jos ei ole tapahtunut, niin siinä vaiheessa todetaan että syytökset ovat olleet vääriä.

Syytteen nostamisesta tai nostamatta jättämisestä päättää valtakunnansyyttäjän virasto loppukesään mennessä. Mahdollista syytettä käsiteltäisiin aikanaan Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Puolue antoi sanktion, mutta ei kerro minkä

Kiemunki sai aiemmin keväällä teksteistään puoluehallitukseltaan sanktion. Puolueesta ei kerrota julkisuuteen, mikä sanktio käytännössä on. Myöskään Kiemunki ei kerro sanktiosta.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutalo kertoo, että puoluehallitus pyysi pääsiäisen jälkeen Terhi Kiemungilta virallisen selvityksen. Puoluehallitus käsitteli asiaa kokouksessaan huhtikuussa. Slunga-Poutsalo ei kommentoi sitä, mitä puoluehallituksessa asiasta keskusteltiin. Kiemunki on edelleen perussuomalaisten jäsen.

Slunga-Poutsalo perustelee vaiteliaisuuttaan sillä, että kyse on luottamuksellisesta tiedosta.

– Koska puolueen jäsenyyteen liittyvät tiedot luokitellaan arkaluontoiseksi tiedoksi, emme mielellämme kommentoi jäsenasioita julkisuuteen. Puoluehallituksessa käydyt keskustelut ovat myös luottamuksellisia, joten en voi kommentoida niitäkään, Slunga-Poutsalo kirjoittaa sähköpostissaan.

Terhi Kiemunki sai heti kirjoitusten jälkeen varoituksen eduskunta-avustajan tehtävästä. Keväällä hänet erotettiin luottamuspulan takia Pirkanmaan piirin varapuheenjohtajan paikalta. Kiemunki on Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja.

Lisätty Kiemungin kommentit 6.7.2016 kello 14.03