Tubettaja-Tuure rynnii uudeksi idoliksi: "Julkkikseksi voi nousta kuvaamalla tylsää päivää"

Idolikulttuuri on siirtynyt elokuvateattereista ja konserttisaleista tietokoneruuduille. Kenestä tahansa voi tulla satojen tuhansien seuraama ja ihannoima sosiaalisen median kautta. Porilainen Tuure Boelius on noussut alle vuodessa uudeksi nettisuosikiksi.

Kotimaa
Tuure Boelius kuvaa itseään peilin kautta Youtube-videolla
Youtube / Tuure Boelius

Teinipoika kävelee juna-asemalla kännykkäkamera osoitettuna omia kasvojaan kohti. Hän kertoilee rennosti päivän tapahtumistaan. Tämä on tubettajien, eli nykyajan somejulkkisten arkea.

15-vuotias Tuure Boelius on nuorten hyvin tuntema tyyppi. Tuhannet ihmiset seuraavat nuorenmiehen elämää sosiaalisessa mediassa.

– Kuvaan videoblogia melkein päivittäin Youtubeen, Snapchattiin tai jonnekin muuhun sosiaalisen median väylään, Tuure Boelius kertoo kun kysytään, mistä hän on noussut tunnetuksi.

Boeliuksen mukaan kenestä tahansa voi tulla nykyään julkkis, koska yleisö tekee seuraamastaan ihmisestä sellaisen.

– Me käytämme sosiaalista mediaa niin paljon, että me periaatteessa huomaamattamme koko ajan luomme uusia feimejä eli julkisuuden henkilöitä. Nyt siihen riittää ihan vaan se, että kuvaat tavallista päivää ja sitä katsotaan satoja tuhansia kertoja.

Nettijulkimoiltakin pyydetään nimmareita

Nettijulkisuus on myös poikinut töitä television puolella Ylen Summeri-nuortenohjelman juontajana. Porilainen Tuure tunnistetaan jo kadulla niin kotikaupungissa kuin pääkaupunkiseudulla, vaikka hän on esiintynyt somessa vasta vajaan vuoden.

– Tuntuu oudolta ajatella itseäni mitenkään julkkikseksi. En ole mielestäni yhtään samalla viivalla kuin muut oikeat julkisuuden henkilöt.

Nimmarin ja yhteiskuvan metsästäjiä tulee kuitenkin vastaan usein.

– Enemmän pyydetään yhteiskuvia mikä on ihanaa. Nimmareiden antamisessa on aina paineet, että mitä jos tästä nimmarista tuleekin ihan nolo ja huono.