Hyppää sisältöön

Vasemmistoliiton Aki Nummelin joutuu jättämään politiikan

Pitkäaikainen vasemmistopoliitikko Aki Nummelin jättää poliittiset tehtävänsä. Ylen tietojen mukaan Nummelin joutui tekemään ratkaisun osuuskunta Tradekan vaaleihin liittyvien epäselvyyksien takia.

Kuva: Yle

Porin vasemmistoliiton valtuustoryhmän jäsen Aki Nummelin on eronnut ryhmästä. Hän jättää ryhmänjohtaja Tapio Furuholmin mukaan kaikki luottamustehtävänsä kaupungissa.

– Nummelin on Porin vasemmistoliittoon liittymättömissä tehtävissään toiminut tavalla, joka on johtanut luottamuspulaan, ryhmänjohtaja Tapio Furuholm sanoo.

Taustalla Tradekan vaalit

Ylen saaman tiedon mukaan Nummelin on jättänyt myös tehtävänsä osuuskunta Tradekan hallinnossa. Hän on istunut punapääoman perillisen Tradekan hallituksessa.

Ylen saamien tietojen mukaan Nummelinin ero liittyy nimenomaan hänen toimintaansa Tradekan keväällä käydyissä edustajistovaaleissa. Emme ole tavoittaneet Tapio Furuholmia tai Tradekan johtoa kommentoimaan tietoa. Aki Nummelin itse katsoo, ettei ole toiminut väärin.

Nummelin on pitkäaikainen vasemmistoliiton aktiivi, joka on valtuustouran lisäksi ollut varakansanedustaja. Eduskuntaan saakka kannatus ei riittänyt. Hän on toiminut myös paikallisissa asukasyhdistyksissä.

16:43 Lisätty Nummelinin kommentti, ettei ole toiminut väärin.

.
.