Karhuryhmän ylikonstaapelin vakavat rikosepäilyt syyteharkintaan

Ylikonstaapelin lisäksi juttukokonaisuudessa on epäiltynä yrityksen johtohenkilö sekä kolme muuta henkilöä, jotka eivät ole poliiseja.

Kotimaa
Poliisi-kyltti auton katolla.
Yle

Helsingin poliisin Karhu-ryhmän ylikonstaapelin rikosepäilyt ovat siirtyneet syyteharkintaan.

Esitutkinnan perusteella Karhu-ryhmän ylikonstaapelia on syytä epäillä törkeästä lahjuksen ottamisesta, törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, törkeästä kavalluksesta, kirjanpitorikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Ylikonstaapelin lisäksi juttukokonaisuudessa epäillään yhden yrityksen johtohenkilöä, jota epäillään muun muassa törkeästä lahjuksen antamisesta, kahdesta törkeästä veropetoksesta, kahdesta törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Ylikonstaapelin ja johtohenkilön lisäksi juttukokonaisuudessa on epäiltyinä kolme muuta henkilöä, jotka eivät ole poliiseja.

Epäillyt kiistävät edelleen rikosepäilyt.

Lahjusrikostutkinta alkoi helmikuussa 2015. Ylikonstaapelin epäillään valmistelleen Karhu-ryhmälle vuosina 2006–2012 tehtyjä hankintoja yrityksestä, vaikka hän oli esteellinen. Syyttäjänviraston mukaan hankintojen arvo kyseisenä aikana oli yli 400 000 euroa. Ylikonstaapelin epäillään saaneen samaan aikaan virkatoimintansa perusteella yhtiöstä oikeudetonta taloudellista etua yli 150 000 euroa.

Sen lisäksi Helsingin poliisi oli hankkinut yhtiön kautta käyttöönsä kaksi ajoneuvoa, jotka olivat arvoltaan yli 300 000 euroa.