1. yle.fi
  2. Uutiset

Helsinki rakentaa jatkossa 6000 kotia vuodessa – yhteisin varoin tuettujen asuntojen määrä ei nouse

Yhteisin varoin tuettuja on 6000 asunnosta joka neljäs eikä päättäjiä odottanut minimielenilmauskaan muuttanut suhdetta.

Kotimaan uutiset
Mies ja nainen käsissään mielenosoituslakanaasunnottomien puolesta.
Maarit Fredlund ja Henrik Nyholm osoittavat mieltä asunnottomien puolesta.Outi Pukkila / Yle

Helsinkiläispäättäjiä odotti keskiviikkona illansuussa kahden hengen minimielenosoitus. Siinä vaadittiin lisää yhteisin varoin tuettuja asuntoja.

– Yksikin asunnoton on liikaa, tuumasi mielenosoituslakanan laidasta kiinni pitänyt Henrik Nyholm.

Kahden hengen mielenosoituksen vaikutus jäi mitättömäksi. Valtuustossakin lähinnä vain Vasemmistoliiton valtuutetut harasivat asuntorakentamissuunnitelmia vastaan. He olisivat halunneet lisää yhteiskunnan tukemia vuokra-asuntoja.

Helsingin valtuuston roima enemmistö pitäytyi aiemmissa suunnitelmissa, joiden mukaan pääkaupunkiin rakennetaan 6 000 asuntoa vuosittain. Niistä 45 prosenttia on vapaarahoitteisia omistus- tai vuokra-asuntoja, neljännes ara-tuettuja ja loput muun muassa Hitas- ja osaomistusasuntoja.

Lähivuosina tärkeimmät rakentamisalueet ovat Länsisatama, Kalasatama, Kruunuvuorenranta, Kuninkaantammi ja Honkasuo. Lisäksi suunnitellaan asuntorakentamista Malmin lentokentälle, Koivusaareen ja Östersundomiin.

6 000 asunnon vuosituotanto Helsingistä liittyy valtion kanssa tehtyyn maankäytön, asumisen ja liikenteen sopimukseen, jossa valtio on sitoutunut Raide-Jokerin rahoittamiseen.

Lue seuraavaksi