Kankaanpään kirkkoherra sai tuomiokapitulilta synninpäästön

Tuomiokapituli on selvittänyt Kankaanpään kirkkoherran Keijo Rainerman toimintaa Kankaanpään seurakuntaa puhuttaneessa kastekysymyksessä. Rainerma saa puhtaat paperit.

tuomiokapitulit
Tumma risti turkoosia taustaa vasten, vieressä tuikkukynttilälyhtyjä.
Yle

Kankaanpään kirkkoherra Keijo Rainerma saa vapauttavan päätöksen tuomiokapitulilta koskien hänen toimintaansa kasteiden antamisessa ja lasten liittämisessä kirkkoon.

Rainerma on liittänyt kirkkoon kaksi lasta, joita ei ole kastanut kirkon oma pappi vaan kirkosta erkaantuneen konservatiivisen lähetyshiippakunnan pappi. Lähetyshiippakunnan papit on erotettu luterilaisen kirkon papin virasta.

Ei ohjeiden vastaista

Tuomiokapituli sai valituksen Kankaanpäästä, sillä osa seurakuntalaisista syyttää Rainermaa kirkon ohjeistuksen vastaisesta toiminnasta. Tuomiokapitulin kannan mukaan Rainerma on toiminut piispainkokouksen vuonna 2008 antaman ohjeistuksen mukaisesti.

Kirkkoherra Keijo Rainerma on jakanut voimakkaasti seurakuntaa. Hän on edustanut kirkon konservatiivista laitaa ja vastustanut tiukasti muun muassa naispappeutta. Hän on saanut aiemmin huomautuksen seurakunnan kanssa kilpailevan yhdistyksen toimintaan.