Kesällä on sama merkitys sekä Teemu Selänteelle että opettajille – video

Kesäloman viettotapoja on yhtä paljon kuin on loman viettäjiä. Osa ei malta tai osaa työstä luopua edes lomalla, osa taas heittäytyy ottamaan aurinkoa. Teemu Selänne toivoo Suomen kesältä, että se antaisi mahdollisuuden kerätä voimia.

Teemu Selänne
Teemu Selänne.
Teemu Selänteen nimeä kantava jääkiekkoleiri järjestettiin Vuokatissa jo 22. kerran. Video: Niko Mannonen / Yle

Vuokatin jäähallissa riittää menoa ja hulinaa vielä juhannuksen alla. Vielä torstaina menossa oli Teemu Selänteen 22. jääkiekkoleiri. Selänne sanoo olevansa iloinen, että saa pitää leiriä, mutta myöntää sen vaativan myös veronsa.

– Kun jäällä itsekin painaa viisi tuntia päivässä viikon ajan ja päälle tulee vielä kaikki muukin, se mieluummin syö kuin lataa akkuja. Kun 160 juniorin energia, into ja ääni katoaa tuosta viimeisenä leiripäivänä, tulee kyllä aika tyhjä olo. Sen jälkeen alkaa akkujen lataus.

Selänne kiitteleekin mukana olleita kiekkomaailman kotimaisia tähtiä siitä, että leirit jatkuvat.

– Alussa meillä oli tarkoitus katkaista tämä homma, kun 20 leiriä on täynnä. Ei olla maltettu vielä lopettaa, on tämä niin hienoa.

Juniorit ovat imeneet viikon aikana idoleiltaan sen opin, mitä suinkin ovat voineet. Muistoja on kertynyt paitsi jäällä sovellettavaksi myös nimikirjoituksina kavereille esiteltäväksi.

Vanhemmatkin innostuvat tähdistä

Järvenpääläiset Satu Leino ja Minna Mikkonen ovat tuoneet poikansa Selänteenkiekkoleirille, ja ovat innoissaan. Leinon mukaan leiri on sekä työtä että lomaa.

Vaikka tämä kiekkoleiri on yhdistelmä lomaa ja työtä, kyllä tässä rentoutuukin maailmantähtien keskellä ja poikien innon nähdessään.

Minna Mikkonen

– Tyttären kanssa tässä välillä lomailen, ja kyllä tämä hallilla olo on ollut myös hienoa. Poikien into on ollut hienoa seurattavaa. Lastensa eteen sitä tekee melkein mitä tahansa. Jokainen tekee lomastaan sellaisen kuin haluaa. Osa menee rannalle, me tulimme jäähalliin.

Minna Mikkonen nyökkää vieressä kädessään Teemu Selänteen ja Valtteri Filppulan nimikirjoituksilla varustettu kiekkomaila.

– Vaikka tämä kiekkoleiri on yhdistelmä lomaa ja työtä, kyllä tässä rentoutuukin maailmantähtien keskellä ja poikien innon nähdessään. Tämä on ihmisen parasta aikaa.

Opettajan lomaa on turha kadehtia

Opettajien lomat ovat säännöllisesti kadehtimisen kohteena. Kesä-, heinä- ja puolikas elokuuta ei ole kuitenkaan pelkkää lomaa, muistuttaa alueasiamies Heikki Kallunki OAJ Kainuusta.

– Opettajat osallistuvat kesällä koulutuksiin ja valmistelevat jo seuraavaa lukuvuotta muista vapaaehtoistehtävistä puhumattakaan. Kesä on tarpeen myös siksi, että akku on talven jäljiltä tyhjä.

Jokainen tekee lomastaan sellaisen kuin haluaa. Osa menee rannalle, me tulimme jäähalliin.

Satu Leino

Kallunki myös muistuttaa, että opettaja pistää oman persoonansa likoon joka ainoa päivä, mikä syö voimia.

– Kyllä opettajan pitäisi antaa ladata akkunsa, sillä virkeä opettaja on myös lasten etu lukuvuoden alkaessa.

Myös Teemu Selänne kannustaa eläkeläisen syvällä rintaäänellä huolehtimaan akkujen latauksesta.

– Olen aina sanonut, että olipa sitten urheilu- tai työelämässä, niin työn ja levon täytyy olla sellaisessa tasapainossa, että jaksaa. Toivottavasti Suomen kesä antaa mahdollisuuden ladata akut täyteen.