Big band -kurssi edelleen voimissaan Imatralla

Imatra Big band festivaalin päättyminen ei lopettanut kiinnostusta Imatran Big Band -kurssia kohtaan. Kurssin aikana alkaa myös Imatra Big Band Camp -festivaali.

kulttuuri
Imatra Big Band festivaali

Imatra Big Band -kurssi kerää tänäkin vuonna noin 80 big band -musiikin opiskelijaa Imatralle. Kurssilaisia on tulossa eri puolilta Suomea Oulua ja länsirannikkoa myöten.

Nyt järjestettävä kurssi on järjestyksessään 41. Kun Imatra Big band -festivaali vuonna 2014 ajautui konkurssiin, oli pelkona, että myös big band -kurssi loppuu. Näin ei kuitenkaan käynyt.

– Kurssin maine ja perinteet ovat niin hyvät, että se vetää kurssilaisia entiseen malliin, kertoo Imatra Big Band Camp 2016 -tapahtumasta Kari Vaittiniemi.

Vaittiniemen mukaan opettajistossa on tänä vuonna tullut sukupolvenvaihdos. Big bandeja ohjaavat tosin edelleen Antti Rissanen ja Petri Juutilainen, mutta muuten opettajakunta on nuorentunut.

Big band -kurssi alka Imatralla 4. heinäkuuta.

Big Band Camp 2016 jatkaa festivaalia

Imatra Big Band festivaalin raunioille perustettu Imatra Big Band Camp 2016 jatkaa big band -musiikin tarjontaa Imatralla. Tämän kesän tapahtuma on 6.–9.7.2016.

Konsertteja (siirryt toiseen palveluun) on Imatran kävelykadulla kaikkiaan kymmenen, jotka kaikki ovat ilmaisia.

Koko Big band tapahtuman budjetti on noin 70 000 euroa. Imatran kaupungin tuki tapahtumalle on 22 000 euroa. Lisäksi Imatra tarjoaa tilat big band -kurssille.