1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Juhannuksen säässä yhä epävarmuustekijöitä: Hellettä saadaan mutta kuinka paljon?

Juhannuspäivänä maan etelä- ja keskiosissa voi olla paikoin räväköitä ukkosia. Etelässä lämpötila nousee hellelukemiin.

Sääkartta
Animaatiosta selviää juhannuksen tuorein sääennuste.

Juhannusaatto näyttäisi olevan tuoreen sääennusteen mukaan Etelä- ja Keski-Suomessa poutainen. Aurinkokin pääsee paistamaan, sanoo Ylen meteorologi Matti Huutonen.

Pohjoisessa voi sen sijaan tulla sateita. Myös etelärannikolle saattaa tulla iltapäivän aikana sadekuuroja.

Huutosen mukaan lämpötilat nousevat yli 20 asteeseen, mutta hellelukemiin ei aattona vielä ylletä. Aivan Pohjois-Lapissa voi olla viileämpää.

Aattoillan ja juhannusyön aikana Suomeen leviää kuitenkin matalapaineen mukana sateita.

Juhannuspäivän sää on epävakainen ja vaihtelee eri puolilla maata. Eniten sateita tulee Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Lapissa ja etelärannikolla voi olla paikoin aurinkoista. Maan etelä- ja keskiosissa voi olla paikoin voimakkaita ukkosia.

– Varsinkin vesilläliikkujien kannattaa seurata säätiedotteita ja varoituksia juhannuspäivän aikana, Huutonen sanoo.

Juhannuspäivän lämpötila voi nousta etelässä hellelukemiin eli 25 asteeseen tai sitä korkeammaksi. Maan keski- ja pohjoisosissa, missä tulee sateita, on viileämpää.

Huutonen huomauttaa, että matalapaineen ennustettu reitti on vaihdellut ja juhannuksen ennusteessa on edelleen suuria epävarmuustekijöitä.

**Sunnuntai **vaikuttaisi näillä näkymin olevan viikonlopun aurinkoisin päivä suurimmassa osassa maata. Ainakin Etelä- ja Keski-Suomessa mitattaneen sunnuntaina hellelukemia.