Tulli sulkee asiakaspalvelupisteen Torniossa

Tullin asiakaspalvelupiste Tornion Hallituskadulla suljetaan heinäkuussa. Tulli ilmoitti torstaina sulkevansa toimipisteitä yhteensä kahdeksalla paikkakunnalla.

asiakaspalvelu
Tulliauto.
Heidi Hannukainen / Yle

Tulli perustelee toimipisteiden sulkemisia asiakaspalvelupisteiden käyntimäärillä ja sähköisten palveluiden käyttöönotolla.

– Asiointi Tullin kanssa on muuttunut huimasti sähköisten palveluiden käytön vakinaistumisen myötä. Aikaisemmin asiointi tullitoimipaikassa oli välttämättömyys, mutta tänä päivänä tarjoamme asiakkaillemme käyttäjäystävällisiä, sähköisiä palveluita. Lisäksi Tullin henkilö- ja yritysneuvonta neuvoo tarvittaessa asiakkaita puhelimitse ja sähköpostitse, summaa asiakaspalvelupäällikkö Sari Bjong.

Toimipisteiden sulkeminen ei aiheuta irtisanomisia. Henkilöille, jotka työskentelevät asiakaspalvelumuutoksia koskevissa tullitoimipaikoissa, on löydetty korvaavaa työtä Tullissa.

Selvitystyö jatkuu edelleen

Tornion (Etelätulli), Hangon, Porin ja Turun tullitoimipaikkojen asiakaspalvelussa siirryttiin kesäkuussa yhden päivän palveluaikaan.

Tullin tiedotteessa kerrotaan, että näiden toimipaikkojen asiakaspalvelun tarveselvitys jatkuu edelleen. Tavoitteena on lakkauttaa kyseisissä tullitoimipaikoissa tarjottava asiakaspalvelu lokakuusta lähtien.