Lähes 80 ihmistä on kuollut voimakkaassa tornadossa Kiinassa – videolla tuhoja

Tornado muodostui Yanchengin kaupungin lähettyvillä puolenpäivän aikaan.

Ulkomaat
Uutisvideot: Yli 50 ihmistä on kuollut voimakkaassa tornadossa Kiinassa
Uutisvideot: Yli 50 ihmistä on kuollut voimakkaassa tornadossa Kiinassa

Ainakin 78 ihmistä on kuollut voimakkaassa tornadossa, myrskytuulissa, raekuuroissa ja rankkasateessa Yanchengin kaupungissa Jiangsun maakunnassa Kiinan itäosissa, kertoo Kiinan valtiollinen media. Lisäksi 500 ihmistä on loukkaantunut. Näistä 200 on kriittisessä tilassa.

Tornado on tuhonnut useita rakennuksia, ja teitä on poikki maakunnassa. Tornado muodostui Yanchengin kaupungin lähettyvillä puolenpäivän aikaan. Se sijaitsee Shanghain pohjoispuolella.

Kartta
Yle Uutisgrafiikka

Kiinan CCTV on näyttänyt kuvia katoillaan makaavista autoista ja kuorma-autoista, katkenneista katuvaloista ja kaatuneista voimalinjapylväistä. Sosiaalisessa mediassa on lisäksi liikkunut kuvia kolmikerroksesta koulurakennuksesta, joka on tuhoutunut. Sen leikkikenttä on täynnä suuria katkenneita puita.

Kaatosateet, rakeet ja myrskyt ovat piinanneet Kiinan etelä- ja itäosia jo viikkoja. Ne ovat aiheuttaneet tulvia, ja useita ihmisiä on kuollut. Touko-, kesä- ja heinäkuu ovat monsuunisateiden aikaa eteläisessä Kiinassa, mutta sadekausi on ollut poikkeuksellisen märkä tänä vuonna.

Lähteet: AFP, AP