Sipilä antaa pääministerin ilmoituksen Britannian EU-erosta

Eduskunta jäi istuntotauolle torstaina.

politiikka
Pääministerin haastattelutunti.
Yle

Pääministeri Juha Sipilä antaa eduskunnalle pääministerin ilmoituksen Britannian EU-erosta. Sipilä kertoi asiasta Twitterissä.

Eduskunta jäi istuntotauolle torstaina. Seuraavan kerran eduskunnan on määrä kokoontua 6.9.2016.

Sipilä on sopinut pääministerin ilmoituksen antamisesta puhemies Maria Lohelan kanssa. Eduskunnan kutsuminen tauolta on nyt puhemiehen käsissä. Tarkempi aikataulu selvinnee alkuviikolla, Sipilän erityisavustaja Riina Nevamäki arvioi.

Sipilä kertoo Twitterissä EU-ministerivaliokunnan kokoontuvan maanantaina aamupäivällä. Sipilä informoi maanantaina myös suurta valiokuntaa tilanteesta. Hallituspuolueiden johtajat ovat olleet koolla jo perjantaiaamuna.

"Keskityttävä olennaiseen ja kyettävä uudistumaan"

Lähettämässään tiedotteessa Sipilä muistuttaa Suomen kannalta olevan yhtä tärkeää sopia Suomen ja Britannian suhteesta sekä jatkaa Euroopan unionin kehittämistä.

Pääministeri Juha Sipilä kommentoi perjantaina 24. kesäkuuta Britannian EU-kansanäänestyksen tulosta ja sen seurauksia.

– Kansalaisten luottamuksen ansaitsemiseksi on keskityttävä olennaiseen ja kyettävä uudistumaan. Jäsenmaiden on noudatettava yhdessä sovittuja sääntöjä. Lisäksi unionin on tarjottava välineitä kasvun, työllisyyden ja kilpailukyvyn vahvistamiseen. EU:n on myös oltava tehokas toimija kansainvälisellä areenalla ja tiivistettävä yhteistä turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaansa, Sipilä kirjoittaa.

EU-maiden päämiehet keskustelevat kansanäänestyksen seurauksista Brysselissä 28. ja 29. kesäkuuta.