1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Juhannuksena yhteensä jo kuusi hukkunutta

Juhannusaaton iltana Luhangalla moottoriveneonnettomuuden seurauksena 8-vuotias lapsi ja 40-vuotias mies ovat hukkuneet. Uimaan mennyt mies hukkui Hollolan Hämeenkoskella. Myös Puumalassa on juhannusaattoiltana hukkunut iäkäs mieshenkilö. Kalastusreissulla Outokummussa hukkui torstai-iltana iäkäs mies ja Saarijärvellä lasten kanssa kalaan juhannusaattona lähtenyt keski-ikäinen mies.

Kuva: AOP

Keski-Suomessa Luhangan Rauansaaren läheisyydessä Päijänteellä tapahtui juhannusaaton iltana noin klo 19 moottoriveneonnettomuus, jonka seurauksena 8-vuotias lapsi ja 40-vuotias mies ovat hukkuneet.

Onnettomuusvene oli kaatunut, jonka seurauksena veneessä olleet viisi henkilöä joutuivat veden varaan.

Päijät-Hämeessä Hollolan Hämeenkosken Leppälammella on hukkunut iäkäs, saunasta uimaan alkuillasta lähtenyt mies. Rannalla olijat olivat yrittäneet saada miehen pois vedestä, mutta eivät löytäneet tätä veden alta. Pelastuslaitoksen sukeltaja löysi uhrin muutaman minuutin sukelluksen jälkeen, mutta mitään ei hänen pelastamisekseen enää ollut tehtävissä.

Myös Etelä-Savossa Puumalassa on juhannusaattoiltana hukkunut iäkäs mieshenkilö.

Outokummussa Pohjois-Karjalassa on hukkunut paikkakuntalainen 75-vuotias mies.

Itä-Suomen poliisilaitoksen mukaan mies oli lähtenyt kalaan torstai-iltana. Hänet löydettiin perjantaiaamuna: Poliisi sai aamuyhdeksältä tiedon, jonka mukaan Pitkälahdessa Juojärvellä oli havaittu vedessä eloton mies. Lähistöllä oli ajelehtinut tyhjä vene, poliisi kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).

Paikalle oli saapunut pelastuslaitoksen yksiköitä, jotka olivat kuljettaneet miehen rantaan. Hänet todettiin kuolleeksi.

Myös Keski-Suomessa Saarijärvellä on hukkunut keski-ikäinen mies, sanoo päivystävä palomestari Jarno Honkala.

Mies oli ollut kalastamassa kahden lapsen kanssa. Soutuvene oli kaatunut, ja kaikki kolme olivat joutuneet veden varaan. Lapset olivat uineet rantaan, mutta mies oli vajonnut pinnan alle.

Pelastuslaitoksen pintapelastajat löysivät miehen "useamman kymmenen minuutin" etsintöjen jälkeen. Häntä ei kuitenkaan saatu elvytettyä, päivystävä palomestari sanoo.

Keski-Suomen pelastuslaitos sai ilmoituksen tapahtuneesta perjantaiaamuna puoli kymmenen aikoihin.

Poliisi: Tieliikenteessä kuollut kaksi

Tieliikenteessä on kuollut kaksi ihmistä, Hämeen poliisilaitos tiedottaa (siirryt toiseen palveluun).

Päijät-Hämeessä Hollolassa matkailuauto suistui eilen torstaina tieltä. Kuljettaja, 52-vuotias mies sai ojaanajossa surmansa. Onnettomuudessa ei ollut muita osallisina.

Humppilassa Kanta-Hämeessä nuori mies kuoli, kun hän ajoi henkilöautolla ulos tieltä. Tapaus sattui perjantaina aamuyöllä. Poliisin mukaan mies kuoli välittömästi ja auto vaurioitui pahoin.

Korjaus klo 22.05 Hollolassa hukkuneita oli yksi, Hämeenkoskella ja Hollolassa uuutisoiduissa hukkumistapauksissa kyse oli yhdestä  ja samasta tapauksesta.