Juncker: Brittien ero ei ole lopun alku

Komission puheenjohtaja piti niukkasanaisen tiedotustilaisuuden Britannian EU-eron selvittyä.

Ulkomaat
EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker.
EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker kommentoi Britannian EU-eroa Brysselissä perjantaina.

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on kommentoinut lyhytsanaisesti Britannian tulevaa eroa unionista. Juncker luki tiedotustilaisuudessa ääneen EU-instituutioiden johtajien yhdessä sopiman julkilausuman, joka kiirehti eroneuvotteluiden alkua.

Silminnähden väsynyt Juncker otti toimittajilta kaksi kysymystä, joista jälkimmäinen kuului, onko tämä Euroopan unionin lopun alku.

– Ei, Juncker vastasi, kiitti ja poistui paikalta.

Komission iso lehdistösali oli ääriään myöten täynnä toimittajia, jotka halusivat kuulla, mitä puheenjohtaja brittien erosta ajattelee. Salissa oli myös paljon komission virkamiehiä.

Juncker toimi aiemmin euroryhmän puheenjohtajana ja sitä ennen Luxemburgin pääministerinä. Hän on ollut mukana useassa keskeisessä EU:n integraatiohankkeessa.

Vastauksena ensimmäiseen kysymykseen Juncker toisti, että unioni haluaa lyhentää epävarmuuden aikaa ja päästä neuvottelemaan Britannian EU-erosta mahdollisimman pian.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk ja parlamentin puhemies Martin Schulz olivat puhuneet lehdistölle aiemmin perjantaina.