Video: Los Angelesin korkeimman rakennuksen huipulle avautui huima liukumäki

Korkeita paikkoja pelkäämättömät voivat kokea Los Angelesin keskustan uudesta näkökulmasta pääsymaksua vastaan.

Ulkomaat
Uutisvideot: Pilvenpiirtäjän huipulle avautui lasinen liukumäki Los Angelesissa
Uutisvideot: Pilvenpiirtäjän huipulle avautui lasinen liukumäki Los Angelesissa

Los Angelesin korkeimman rakennuksen U.S. Bank Towerin ulkoseinälle on avattu läpinäkyvä liukumäki, joka sijaitsee yli 300 metriä katutason yläpuolella.

Hurjapäiset vierailijat voivat laskea liukua pitkin tornin 70. kerroksesta 69. kerrokseen ja ihailla samalla kaupungin keskustan maisemia.

14 metriä pitkä liukumäki on osa OUE Skyspace LA -näköalatasannetta, joka avautui yleisölle lauantaina. Tiedotusvälineiden edustajat pääsivät jo aiemmin testaamaan mäkeä.

– Minusta se oli hermoja raastavaa ja jännittävää. Minun oli pakko kokeilla sitä, koska pelkään korkeita paikkoja ja haluan eroon siitä pelosta, sanoo Keri Freeman.

– Laskin paljon nopeammin kuin luulin. Mutkan kohdalla osuin seinään ja painauduin lasia vasten. Näin koko maailman alapuolellani, mutta se ei ollut kovin pelottavaa, kuvailee Rebecca Fitzgerald.

Rakennuksen omistavan singaporelaisen OUE Ltd. -yhtiön mukaan liukumäen lasi on vain 3,2 senttimetriä paksu, mutta se kestää silti voimakkaan maanjäristyksen ja pyörremyrskyn vahvuiset tuulet.

U.S. Bank Tower on toistaiseksi korkein Mississippijoen länsipuolella sijaitseva rakennus Yhdysvalloissa.

Los Angelesin keskustaan on kuitenkin rakenteilla Wilshire Grand Center -niminen pilvenpiirtäjä, josta sanotaan tulevan U.S. Bank Toweria korkeampi.

Lähteet: Reuters