Video: Poliisi piirittää taloa Pelkosenniemellä – virka-apua puolustusvoimilta

Talossa on noin 30-vuotias mies. Poliisi saapui paikalle aamulla saatuaan ilmoituksen talosta kuuluneista laukauksista.

Kotimaa
Tarkempi kartta Pelkosenniemestä.
Valtatie 5 on suljettu Savukoskentien ja Kairalan välisellä tiealueella.Yle Uutisgrafiikka
Poliiseja suljetulla valtatie 5:llä.
Kuvaaja: Uula Kuvaja

Poliisilla on parhaillaan menossa piiritystilanne Pelkosenniemellä Savukoskentien ja Kairalan välisellä tiealueella. Paikalla olevan Ylen kuvaajan mukaan poliisi on käskyttänyt piiritetyssä talossa olevaa miestä tulemaan ulos.

Poliisi kertoo pyytäneensä ja myös saaneensa virka-apua puolustusvoimilta. Paikalle on toimitettu miehistänkuljetusasjoneuvo.

Tilanne sai alkunsa aamulla noin klo 6.30, kun poliisi sai ilmoituksen talosta kuuluneista laukauksista. Piiritettävän talon sisällä on talon asukas, noin 30-vuotias perheellinen mies. Muu perhe oli poistunut asunnosta ennen poliisin tuloa.

Lapin poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Elina Katajamäki kertoi puhelimitse, että poliisi on ollut yhteydessä talossa olevaan mieheen. Hän ei halua kommentoida sitä, onko mies ampunut poliisia kohti.

– Asia vaatii vielä tutkinnan toimenpiteitä, kun tilanne saadaan päätökseen, Katajamäki totesi.

Poliisin mukaan sivulliset eivät ole vaarassa, mutta pyytää kuitenkin välttämään alueella liikkumista. Poliisi on eristänyt piirityspaikan. Kuvaajan mukaan piirityspaikalla seitsemän poliisiautoa ja kaksi ambulanssia. Paikalla on käynyt myös helikopteri.

Kuvaajan tietojen mukaan piiritetty olisi ampunut klo 11 aikaan uudelleen ja poliisi olisi käskyttänyt piiritettyä miestä luopumaan aseesta.

Poliisi on sulkenut valtatien 5 piirityspaikalla.

Operaatiosta kertoi ensimmäisenä Kaleva.