1. yle.fi
  2. Uutiset

Juhannuksen paluuliikenteessä jonot jatkuivat iltamyöhään

Juhannuksen paluuliikenne oli sunnuntaina vielä klo 21.30 paikoin jonoutunutta. Liikenne kulki normaalia hitaammin vitostiellä Mikkelistä Lahden suuntaan Kuortin kohdalla ja Lahdesta eteläpuolella. Myös Saaristotien lauttoihin sai edelleen varautua jonottamaan.

Kotimaan uutiset
Liikenne-onnettomuus viitostie.
Jonoa Mäntyharjun kohdalla.Timo Huovinen / Yle

Juhannuksen paluuliikenne alkoi sunnuntaina verkkaisesti puolen päivän jälkeen ja soljui pääosin iltapäivän ajan sujuvasti.

Autojen määrä teillä alkoi kuitenkin iltaa kohden kasvaa ja vielä klo 21.30 liikenne oli paikoin jonoutunut ja nopeudet alentuneet.

Hitaimmin liikenne kulki Mikkelistä Lahden suuntaan ja erityisesti Kuortin kohdalla vitostiellä nopeudet olivat normaalia alhaisemmat. Toinen tulppakohta oli Lahden Renkomäessä, jossa nopeudet laskivat pahimmillaan 25-30 kilometriin tunnissa.

Ysitiellä Orivedeltä Tampereen suuntaan liikenne alkoi vähentyä jo klo 20 aikaan. Sen sijaan Saaristotiellä 180 lauttoihin sai edelleen varautua jonottamaan, pahimmillaan jonotusaika oli jopa kaksi tuntia.

– Jonoissa nopeudet ovat yhä alentuneet, vaikka liikenteen määrä tasaisesti laskeekin, kertoi tieliikennepäivystäjä Liisa Järvinen liikenneviraston Tampereen tieliikennekeskuksesta.

Pääosin hyvän ja aurinkoisen sään ansiosta ihmiset ottivat kaiken irti viimeisestä vapaapäivästä ja paluuta venytettiin iltaa kohti. Iltapäivällä sadetta tosin ropisi jo Lounais-Suomen saaristossa ja Hankoniemellä.

Juhannuksen paluuruuhka ei ole menoruuhkan kaltainen, koska useat aloittavan kesälomansa juhannukselta.

Lue seuraavaksi