Pelkosenniemen piiritys päättyi, epäilty otettu kiinni

Piirityksen aikana epäilty ampui poliiseja ja heidän käyttämiään ajoneuvoja kohti. Kiinniotettaessa mies ei enää tehnyt vastarintaa. Valtatie 5:n liikenne oli piiritystilanteen ajan poikki Pelkosenniemellä, mutta toimii jälleen normaalisti.

Kotimaa
Poliiseja suljetulla valtatie 5:llä.
Kuvaaja: Uula Kuvaja

Pelkosenniemellä varhain sunnuntaiaamuna käynnistynyt piiritystilanne on päättynyt. Poliisi meni sisälle taloon, johon mies oli linnoittautunut ja otti miehen kiinni.

Mies ei tehnyt kiinniotettaessa vastarintaa, eikä hänellä kiinniottohetkellä ollut hallussaan asetta. Piiritystilanteen yhteydessä ei kenellekään tullut vammoja.

Poliisi sai klo 6.30 aamulla ilmoituksen miehestä, joka ammuskelee kotitalollaan. Poliisi piiritti miehen, joka aamupäivän aikana ampui laukauksia poliisien suuntaan ja poliisin käyttämiä ajoneuvoja kohti. Sunnuntai-iltapäivän ja -illan ajan tilanne pysyi muuttumattomana ja rauhallisena.

Poliisi tutkii tapahtunutta murhan yrityksenä ja vaaran aiheuttamisena. Rikosnimikkeiden lukumäärä ja laatu tarkentuu tutkinnan yhteydessä. Murhan yrityksenä tutkitaan laukauksia, joita mies on ampunut poliiseja kohti.

Liikenne on ollut poikki valtatiellä numero 5, mutta se on palautettu normaaliksi.