1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Merivartiostoilla riitti vilskettä – täpärin tilanne soutuveneen kaaduttua Merikarvialla

Vesiliikennejuopumusepäilyjä kirjattiin yli 20 kappaletta ja sakkoja ylinopeuksista sekä varustepuutteista kirjoitettiin lähes sata. Pieniä loukkaantumisia lukuun ottamatta vakavilta onnettomuuksilta vältyttiin.

Meripelastuskeskus Turun johtokeskushuone Kuva: Sami Tammi / Yle

Juhannuksen vietto merialueilla sujui huomattavasti normaalia kesäviikonvaihdetta vauhdikkaammin.

Meripelastuskeskus Turussa ja lohkokeskus Helsingissä kertovat johtaneensa juhannuksen aikana 52:ta meripelastus- ja avustustehtävää. Ensihoitotehtäviä hoidettiin 16 kappaletta.

Merivartiostot valvoivat vesiliikennettä tehostetusti. Vesiliikennetarkastuksia tehtiin 1 311 kappaletta, vesiliikennejuopumusepäilyjä kirjattiin 22 kappaletta ja sakkoja ylinopeuksista sekä varustepuutteista kirjoitettiin 96 kappaletta.

Suomenlahden alueella juhlintaa sävyttivät lukuisat ylinopeudet sekä veneiden kuljettaminen enemmän tai vähemmän humaltuneena, erityisesti sisäsaaristossa.

Myös muutamiin järjestyshäiriöihin oli jouduttu reagoimaan. Vakavilta onnettomuuksilta vältyttiin, vaikka pieniä loukkaantumisia sattuikin. Tammisaaren edustalla estettiin syntymässä ollut vaaratilanne, kun neljän alaikäisen seurue oli pimeässä suuntaamassa pienellä jollalla, ilman pelastautumisvälineitä, ulos merelle.

Saaristomeren ja Pohjanlahden alueella kiireisintä oli Kustavi–Nauvo–Hiittinen-akselilla.

Myös Pohjanlahden isompien asutuskeskusten edustoilla riitti vilskettä. Eniten työllistivät karilleajot, koneviat sekä häiriökäyttäytyminen saaristossa. Täpärin tilanne sattui Merikarvialla, missä neljä henkeä joutui veden varaan soutuveneen kaaduttua. Alkoholilla oli osuutta tapahtuneeseen.