1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Paavi Franciscus: Kristittyjen tulisi pyytää anteeksi homoilta

Paavin mukaan kirkon tulisi anoa anteeksiantoa syrjityiltä ihmisiltä.

Paavi Franciscus keskusteli toimittajien kanssa lennolla takaisin Armeniasta Roomaan 26.kesäkuuta. Kuva: EPA / Tiziana Fabi

Paavi Franciscus sanoi sunnuntaina, että kristittyjen ja roomalaiskatolisen kirkon tulisi pyytää anteeksi homoseksuaaleilta, sitä kuinka kirkko on heitä kohdellut.

Paavilta kysyttiin tämän paluumatkalla Armenian vierailulta, oliko hän samoilla linjoilla saksalaisen kardinaalin Reinhard Marxin kommenttien kanssa siitä, että kirkon tulisi pyytää anteeksi tapaa, jolla se on kohdellut homoyhteisöjä.

– Meidän kristittyjen täytyy pyytää anteeksi monia asioita, ei ainostaan tätä. Eikä ainostaan pyytää anteeksi vaan anoa anteeksiantoa.

Jo aikaisemmin paavi on kommentoinut homoseksuaalisuutta sanomalla ”Kuka minä olen tuomitsemaan?”. Kirkon konservatiivisemmat jäsenet ovat kritisoineet paavi Franciscus'en ajan sovinnollisempaa asennoitumista homoseksuaaleja kohtaan.

Paavi laajensi anteeksipyynnön tarpeen koskemaan myös muita syrjittyjä ihmisiä kohtaan, Hänen mukaan kirkon tulisi pyytää anteeksi myös köyhiltä, hyväksikäytetyiltä naisilta sekä lapsilta, jotka on pakotettu työhön.