Yle valvoi: Yön uutiset lyhyesti

Konservatiivit ovat vieneet voiton Espanjan parlamenttivaaleissa, Jeremy Corbyn ilmoittaa, että hän ei aio erota ja Italian rannikkovartiosto on pelastanut yli 3 300 ihmistä Välimereltä viikonloppuna.

Ulkomaat
Pääministeri Mariano Rajoy.
Javier Lizon / EPA

Espanjan parlamenttivaalien voittaja on konservatiivipuolue PP. Se saamassa 32,7 prosenttia äänistä. Voitto ei kuitenkaan ole tarpeeksi suuri, jotta PP voisi muodostaa hallituksen yksin. Espanjassa jouduttiin järjestämään uudet vaalit, koska jouluvaalien jälkeen puolueet eivät saaneet muodostettua uutta hallitusta.

Britannian työväenpuolueen puheenjohtaja Jeremy Corbyn on ilmoittanut, että hän ei aio erota puolueensa johdosta. Corbynin eroa on vaadittu, kun työväenpuolueen on ajautunut kaaokseen EU-kansanäänestyksen jälkeen. Sunnuntaina 11 työväenpuolueen johtohahmoa erosi vastalauseena Corbynille.

Iso-Britannia on muuttumassa Pikku-Englanniksi. Yhdysvaltain näkökulmasta se on vetäytynyt vastuusta jo vuosia, kirjoittaa Ylen Washingtonin-kirjeenvaihtaja Pirkko Pöntinen analyysissaan.

Britannian päätös erota EU:sta puhuttaa yhä Euroopassa ja maailmalla. Lue kooste viikonlopun uutisista täältä.

Italian rannikkovartiosto ja merivoimat ovat pelastaneet yli 3 300 ihmistä Välimerellä viikonlopun aikana, kertoo uutistoimisto Reuters. Pelastusoperaatioita oli yhteensä 26. Ihmisiä pelastettiin kumiveneistä Libyan rannikon pohjoispuolella.