1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Saksalaiset suosikkivloggarit kalastivat viikon Suomessa – mieleen jäivät kalaisat vedet ja nakusaunominen

Ich Geh’ Angel on saksalainen kalastusaiheinen videoblogi, jolla on kymmeniätuhansia seuraajia. Sen päätähdet Eras ja Fritzsche vierailivat hiljattain viikon Suomessa kuvaamassa ja kalastamassa.

ilmiöt
Kalastus vlogin kuvaukset
Eras ja Fritzsche kalastivat useilla eri tekniikoilla kuvausviikon aikana.Juha Aitta

Victor Eras ja Joshi Fritzsche halusivat kalastamaan vesistöön, joissa kalaa on paljon. Kuultuaan pari kertaa Suomessa vierailleelta kaveriltaan maan kalastusmahdollisuuksista, miehet pakkasivat kalastusvälineensä ja suuntasivat kohti Pohjois-Pohjanmaan vesiä.

Kalastuskohteet kattoivat maakunnan itäosat aina Vaalasta Taivalkoskelle. Kaksikko kävi kuvaamassa esimerkiksi Oulujärvellä, Oulujoella ja Syötteen maisemissa.

– Halusimme kalastaa myös sellaisia kaloja, joita Saksasta harvemmin löytyy. Kuulimme, että Suomessa on paljon taimenia, joten se vaikutti matkakohteen valintaan, Eras kertoo.

Kalastus kiinnostaa Saksassa

Saksankielisellä Ich Geh’ Angel -kanavalla on yli 34 000 vannoutunutta seuraajaa Youtubessa. Saksassa kalastus onkin iso harrastus, kuten Suomessakin. Erasin ja Fritzschen mukaan heidän kalastusvideonsa saavat yleensä kolmestasadasta neljäänsataan kommenttia.

Eras ei uskaltanut mennä saunaan, kun hän ei halunnut olla alastomana muiden miesten nähden.

Joshi Fritzsche

Saksalaisten kalareissu oli menestys myös saalismielessä. Miehet onnistuivat narraamaan kymmenen erilaista kalalajia aina hauesta kuhaan ja taimeneen.

– Mukanamme olleet suomalaiset matkaoppaat kertoivat, että he myös oppivat meiltä uusia kalastustekniikoita, Eras kertoo.

Luonnonrauha viehättää, alastomuus hämmentää

Eras ja Fritzsche mainitsevat ihmetelleensä, miten rauhassa Suomen vesissä saa kalastaa.

– Saksassa et koskaan saa olla rauhassa. Olet onnekas, jos samoilla vesillä liikkuu vain yksi kalastaja lisäksesi. Suomessa näimme muita ihmisiä vesillä vain pari kertaa koko viikon aikana.

Siivekkäitä ystäviä miehillä sen sijaan riitti yllin kyllin.

– Suomessa oli kaunis luonto, vaikka siellä olikin todella paljon sääskiä, Fritzsche toteaa.

Kalastus vlogin kuvaukset
Eras kehaisee, että varsinkin Fritzsche narrasi kalaa ahkerasti.Juha Aitta

Vitsikkäät Eras ja Fritzsche kertovat, että Suomen reissulle mahtui myös saunailtoja ja kuivattua poronlihaa. Heistä suomalaiset ovat mukavia, vaikka ovatkin hiljaisia.

– Meistä pidettiin myös tosi hyvää huolta reissun aikana. Mihin tahansa mentiinkin, kaikki oli aina valmiina. Niin, ja Fritzsche kävi saunassa, Eras muistelee.

– Eras ei uskaltanut mennä saunaan, sillä hän ei halunnut olla alastomana muiden miesten nähden, Fritzsche vitsailee.

– Minulle kaikkein tärkeintä on, että reissussa on hauskaa ja niin meillä olikin, Eras toteaa.

Eras kehaisee, että reissu Suomeen oli tähänastisista ulkomaan kalastusmatkoista paras.

Lue seuraavaksi