1. yle.fi
  2. Uutiset

Huonekalutehtaalla pula puusepistä – kotimaan markkinat pitävät kiteeläiset kiireisenä

Kiteen Huonekalutehtaan kauppa käy hyvin etenkin kotimaassa. Nyt kiireinen tehdas tarvitsee koivuhuonekalujen valmistukseen lisää osaavaa väkeä.

Kitee
Puusepän työkaluja pöydällä.
Sanna Kähkönen / Yle

Kiteen Huonekalutehdas kaipaa lisää osaavia käsiä. 24 työntekijää työllistävällä tehtaalla on pula puusepistä, jotka osaavat käyttää nykyaikaisia työkoneita.

Kiireisen tehtaan nykyisellä väellä ei ole aikaa opastaa uusia työntekijöitä. Samaan aikaan tuotteita pitäisi valmistua niin varastoon kuin uusin tilauksiinkin.

– Ala ei ehkä kiinnosta entiseen malliin. Välttämättä Kitee paikkakuntanakaan ei houkuttele monia, Kiteen Huonekalutehtaan toimitusjohtaja Raakel Tiihonen pohtii.

Kauppa käy kotimaassa

Kiteen Huonekalutehdas valmistaa tuotteensa pääasiassa kotimaan markkinoille, jossa kauppa on käynyt vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana hyvin.

Esimerkiksi juhannuksena ovensa avanneelle Hotelli Punkaharjulle toimitettiin Kiteeltä noin 70 pöytää ja joukko muita huonekaluja. Myös Kodin Ykkösestä tuli alkuvuodesta kiteeläisten asiakas. Asiakkaina on myös isoja huonekaluketjuja.

Toimitusjohtaja Raakel Tiihosen mukaan myös ulkomailla kiinnostus on kasvamassa. Huonekalutehdas vie tuotteitaan jo Venäjälle, Japaniin, Ruotsiin sekä Baltian maihin.

Lue seuraavaksi