Kankaanniemi ja Paloniemi Nettistudiossa: Nykymuotoinen EU ei sovi kaikille

Yle Jyväskylän Nettistudiossa kansanedustajat Aila Paloniemi (kesk.) ja Toimi Kankaanniemi (ps.) puivat brittien kansanäänestystä eroamista Euroopan Unionista. Molemmat näkevät brittien kansanäänestyksen erotuloksen merkkinä siitä, että EU nykymuodossaan ei sovi kaikille.

Toimi Kankaanniemi
Aila Paloniemi ja Toimi Kankaanniemi Yle Jyväskylän Nettistudiossa.
Yle Jyväskylän Nettistudiossa vieraina kansanedustajat Aila Paloniemi (kesk.) ja Toimi Kankaanniemi (ps.). Keskustelua johtaa Yle Jyväskylän Pekka Autio.

Yle Jyväskylän Nettistudiossa kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.) sanoo olleensa lievästi yllättynyt ja järkyttynytkin Britannian kansanäänestyksen tuloksesta. Enemmistö äänestäneistä briteistä oli sitä mieltä, että Britannian pitää erota Euroopan Unionista. Toimi Kankaanniemi (ps.) puolestaan sanoo, että äänestystulos ei päässyt yllättämään eikä juuri järkyttämään.

– Aina käy niin kuin kansan enemmistö tahtoo, Kankaanniemi toteaa.

Perussuomalaiset Nuoret on jo aloittanut kampanjan, joka ajaa Suomen irtautumista Euroopan Unionista.

– Mikäs siinä. Tällä hallituskaudella sitä ei kuitenkaan tehdä, koska se ei hallituksen ohjelmassa ole, Kankaanniemi sanoo.

Paloniemi arvioi, että brittien kansanäänestyksen tulos on vahva signaali siitä, että EU:n on muututtava.

– Tämä on tietenkin signaali sille, että nykymuotoinen EU ei kaikille sovi. Se tarkoittaa vuosien työtä, joka pitää aloittaa nyt, hän sanoo.

– EU on ollut aika pysähdyksissä jo pitkään, eikä päätöksiä ole saatu aikaiseksi. Sieltä löytyy suuri syy siihen, että kävi niin kuin kävi. En syyttäisi siitä brittejä, sanoo Kankaanniemi.