1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Dalai Lama

Lady Gaga ja Dalai-lama puhuivat rakkaudesta, Kiina närkästyi

Lady Gaga kysyi muun muassa, miten itseään vahingoittavia nuoria voisi auttaa itsetunto-ongelmissa.

Dalai-lama kävi Yhdysvalloissa myös kaksi viikkoa sitten. Hän tapasi presidentti Barack Obaman ja suututti silläkin kertaa Kiinan. Kuva: Michael Reynolds / EPA

Kiinan ulkoministeriö on tuohtunut tiibetiläisten hengellisen johtajan Dalai-laman Yhdysvaltain-matkasta, jonka aikana hän tapasi pop-idoli Lady Gagan.

– Hänen tämän ja muiden matkojensa tarkoitus on ainoastaan edistää Tiibetin itsenäisyyttä. Toivottavasti ihmiset tajuavat, mitkä hänen todelliset tavoitteensa ovat, sanoo ulkoministeriön edustaja Hong Lei.

Lady Gaga haastatteli Dalai-lama Yhdysvaltain pormestarien konferenssin yhteydessä Indiapolisissa viikonloppuna ja kysyi muun muassa, miten itseään vahingoittavia nuoria voisi auttaa itsetunto-ongelmissa.

Dalai-laman mukaan vastaus on rakkauden ja myötätunnon kaltaisten arvojen korostaminen.

"Itsekeskeisyys luo ongelmia"

Konferenssissa pitämässään puheessa Dalai-lama kehotti Yhdysvaltoja ryhtymään näiden arvojen johtavaksi puolustajaksi.

– Kukaan ei halua ongelmia, mutta olemme luoneet niitä itsekeskeisyytemme vuoksi. Uskon, että myötätuntoinen maailma on saavutettavissa minun elinaikanani. Toimeen on vain tartuttava nyt heti, Dalai Laman kehotti.

Osa hänen ja Lady Gagan puheista on kuunneltavissa ja katseltavissa videona The Indiana Star (siirryt toiseen palveluun) -lehden sivulla.