RMJ saa jatkoa: "Ensi vuonna parempana ja isompana"

Raumanmeren juhannuksen perustaja Riku Räsänen vakuuttaa, että RMJ järjestetään myös ensi vuonna. Tänä vuonna näyttävän paluun tehnyt festivaali keräsi Raumalle kahden päivän aikana 30 000 kävijää. Tämä oli Räsäsen mukaan vasta alkua.

Kotimaa
festivaaliyleisöä Robinin keikalla
Päivi Meritähti / Yle

Raumanmeren juhannus saavutti yleisötavoitteensa ja myi lähes loppuun viikonlopun aikana. Kymmenkunta vuotta tauolla ollut festivaali oli mitoitettu tällä kertaa 30 000 kävijälle. Ensi vuonna juhannusta saattaa juhlia Raumalla tätäkin suurempi joukko.

– Saimme nyt hyvän alkubuustin ja alamme suunnitella jatkoa. Ensi vuonna RMJ on luultavasti entistä parempi, isompi ja miellyttävämpi, festivaalin perustaja Riku Räsänen lupailee.

Räsänen ei avaa vielä yksityiskohtia, sillä neuvottelut Weekend Festivalin kanssa ovat kesken. Se järjesti RMJ:n tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Räsänen oli tyytyväinen järjestelyihin ja toivoo yhteistyön jatkuvan.

– On vielä neuvottelukysymys, miten festivaali ensi vuonna toteutetaan. Toivon mukaan Weekend Festival on mukana. Tavalla tai toisella RMJ tulee myös ensi vuonna.

Koko kaupunki tukemassa

Riku Räsänen jaksoi uskoa RMJ:n menestykseen, mutta myöntää tauon tehneen kaikille hyvää. Raumalla oltiin aiemmin hyvin festivaalivastaisia. Nyt tilanne on toinen. Räsänen kiittää tästä sekä päättäjiä että kaupunkilaisia.

Ennen oli sellainen olo, että olen joku synnintekijä kaupungissa. Nyt on hyvä fiilis.

RMJ:n perustaja Riku Räsänen

– On tullut sellainen fiilis kuin Rocky-elokuvassa. Koko kaupunki on mukana uusintaottelussa. Se tunnelma välittyy tähän tilanteeseen. Ennen oli sellainen olo, että olen joku synnintekijä kaupungissa. Nyt on hyvä fiilis.

Jos festivaali kasvaa nykyistä suuremmaksi, aikoo Räsänen kiinnittää erityistä huomiota järjestelyihin. Hän lupaa, että kymmenen vuoden takainen lieveilmiöiden kaaos (melu, ruuhkat, roskaaminen, järjestyshäiriöt ym.) ei toistu.

– Olemme ottaneet opiksemme aiemmista vuosista. Teemme kaikkemme, jotta asukkaita häirinneet ongelmat saadaan pidettyä poissa. Tänä vuonna järjestelyt toimivat jo kuin junan vessa. Uskon, että tästä tulee ehkä Suomen paras konserttialue.