1. yle.fi
  2. Uutiset

HIFK:n monitoimihallille aluevaraus, Hakaniemen lasipaviljongille vihreää valoa

Helsingin kaupunginhallitus on hyväksynyt HIFK:n monitoimihallin suunnitteluvarauksen mutta rajannut varausalueen maanpäällisiä osia.

Tapahtumahallit ja -areenat
Helsinki Garden
HIFK

Helsingissä kaupunginhallitus on hyväksynyt urheiluseura HIFK:n monitoimihallin eli niin sanotun Garden Helsinki -hankkeen suunnitteluvarauksen.

Kaupunginhallitus kuitenkin rajasi varausalueen maanpäällisiä osia: Päätöksen mukaan Pohjoisen Stadiontien itäpuolelle ei sallita maanpäällistä rakentamista. Saharaankaan ei toteuteta maanpäällistä rakentamista, eli kenttä säilyy jalkapallon käytössä.

Nordenskiöldinkadulla vanhan jäähallin vieressä sijaitseva alue on varattu vuoden 2018 loppuun asti hankkeen jatkosuunnittelua, toteutusedellytysten selvittämistä ja arkkitehtuurikilpailua varten, kaupunginhallitus toteaa.

Hallista on määrä tulla HIFK:n kotikenttä, Helsingin kaupunginkanslia kertoo tiedotteessaan. Tarkoitus on rakentaa myös liike- ja toimistotilaa sekä asuntoja.

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina myös hankesuunnitelman, jonka mukaan Hakaniemen hallin toiminnot siirretään hallin peruskorjauksen ajaksi torille rakennettavaan lasipaviljonkiin. Hankkeen enimmäishinta on noin 5,7 miljoonaa euroa. Paviljongin hankesuunnittelu ja rakentaminen kilpailutetaan.

Lue seuraavaksi