Lahden Aleksanterinkadun ravintolakiinteistössä tulipalo – kerrostalo tyhjennettiin asukkaista

Palokunta paikansi varhain aamulla havaitun tulipalon alkulähteen, mutta savu ehti tunkeutua talon muihin kerroksiin. Ravintolatila kärsi pahasti palossa.

tulipalot
Paloautoja
Lahden ydinkeskustassa Aleksanterinkadulla oli tiistaiaamuna runsaasti pelastuslaitoksen yksiköitä sammuttamassa tulipaloa. Videolla näkyy, kuinka ravintolakiinteistöstä tulee savua vielä palon sammuttua.

Lahden keskustassa Aleksanterinkadulla oli varhain tiistaiaamuna uhkaava tulipalo. Aleksanterinkatu 9:n edessä on edelleen pelastuslaitoksen yksiköitä, ja poliisi ohjaa liikennettä kiertämään keskustan kauppakeskus Trion ja Rauhankadun risteyksen välillä.

Savun hajua havainnut henkilö teki ilmoituksen hätäkeskukseen ennen aamuviittä. Kerrostalon rappukäytävässä oli runsaasti savua, ja aluksi palokunta epäili, että palo olisi jossakin asuinhuoneistoista.

Savun alkulähde löytyi kuitenkin katutason ravintolakiinteistöstä, jossa oli sähkölaite tulessa. Palon syttymissyy ei ole silti vielä varma.

Rapun asukkaat ohjattiin ulos talosta ja asunnot tarkistettiin. Yksi asukas oli paikan päällä ensihoitajien hoidettavana, koska hän oli hengittänyt savua.

Asukkaat kuljetetaan ensin koululle ja sieltä heidät ohjataan väliaikaiseen majoitukseen tarpeen mukaan.

Ravintolan sisätilat menivät käyttökelvottomiksi, ja toiminnan jatkaminen vaatii pelastuslaitoksen mukaan remontin.

Juttua on korjattu 28.6.2016 kello 8:25: Koko taloa ei evakuoitu, vaan vain rappu, jonne savua pääsi.