Imatra haluaa erikoislukion – liikuntaa Ukonniemeen tai yrittäjyyttä Mansikkalaan

Imatralla on otettu kouluverkkoselvitykseen mukaan myös lukio-opetuksen mahdollinen kehittäminen erikoislukion suuntaan. Yhtenä vaihtoehtona oleva yrittäjyyslukio on vielä melko uusi avaus koko maassa.

Imatra
Yhteislyseo Imatralla.
Tommi Parkkinen/Yle

Imatra selvittää mahdollisuudet muuttaa Imatran lukio erikoislukioksi. Pohdinnassa on liikuntapainotteinen tai yrittäjyyttä korostava erikoislukio.

Kaupunginhallitus päätti eilen, että Imatran kouluverkkoselvitystä jatketaan kolmen jo aikasemmin esitetyn mallin pohjalta. Koskelle ja Vuoksenniskalle on tulossa kampukset. Lisäksi pohdinnassa on joko Mansikkala tai Ukonniemi.

Ukonniemi-vaihtoehdossa lukiosta haluttaisiin urheilupainotteinen. Mansikkalassa se voisi olla yrittäjyyteen keskittyvä.

Nuorista uusia yrittäjiä

Kaupunginhallituksen ensimmäisen varapuheenjohtajan Heikki Tannisen mukaan yrittäjyyspainotteinen lukio voisi olla yksi ratkaisu kaupungin työttömyysongelmaan.

– Yrittäjyys on uusi näkökulma ja se voisi olla myös vetovoimatekijä Imatralle. Se olisi pitkässä juoksussa erinomainen asia, Tanninen sanoo.

SDP:llä uusia esityksiä kouluverkosta

Tannisen mukaan kaupunginhallituksen demarijäsenet olisivat halunneet kouluverkkoselvitykseen mukaan vielä uusia vaihtoehtoja.

Niina Malm esitti hallitukselle, että Kaukopäähän ja Meltolaan jätettäisiin 0–2 luokat ja Tainionkoskelle satelliittikoulu. Äänestyksessä esitys kuitenkin kaatui.