Uuden Veikkauksen toimitusjohtaja tulee Veikkauksesta

Uuden rahapeliyhtiön toimitusjohtajaksi nimitetty Olli Sarekoski on työskennellyt Veikkauksen liiketoiminnasta vastaavana varatoimitusjohtajana. Hän aloittaa uuden yhtiön toimitusjohtajana ensi vuoden alussa.

Olli Sarekoski Kuva: Veikkaus

Vuodenvaihteessa toimintansa aloittavan uuden rahapeliyhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty Olli Sarekoski, 51. Hän on toiminut viimeiset kahdeksan vuotta Veikkauksen liiketoiminnasta vastaavana varatoimitusjohtajana.

Sarekoski aloittaa toimitusjohtajana samaan aikaan kuin RAY:n, Veikkauksen ja Fintoton rahapelitoiminnot yhdistävä yhtiö aloittaa toimintansa.

– Kyllä tämä unelmien täyttymys on, että saa olla mukana rakentamassa jotain näin ainutlaatuista, Olli Sarekoski sanoo Yle Uutisille.

Toistaiseksi väliaikaisella FRV Evo Oy -nimellä toimivan yhtiön nimeksi tulee Veikkaus. Nimi julkistettiin aiemmin kesäkuussa.

Sarekoski toteaa, että rahapelifuusio on myös haasteellinen toteutettava, koska Veikkauksella, RAY:llä ja Fintotolla on kaikilla omat, pitkät perinteensä.

– Kyllä siinä meillä iso työ on saattaa yhtiöt teknisesti yhteen ja rakentaa yhteistä kulttuuria ja yhteenkuuluvaisuutta, Sarekoski sanoo.

"Monopoli on paras mahdollinen malli"

Kolme yhtiötä on tuottanut yleishyödyllisiin kohteisiin noin miljardi euroa vuodessa ja valtiolle vielä parisataa miljoonaa arpajaisverona. Sarekosken mukaan potti voi jatkossa kasvaa.

– Maltillista kasvua varmasti tavoitellaan ja pidän sitä ihan mahdollisena.

Sarekoski toteaa, että resurssien tehokkaasta käytöstä on erityisesti fuusiotilanteessa pidettävä huoli. Hän ei kuitenkaan suostu ennakoimaan mahdollisia säästötarpeita.

Kolmen peliyhtiön yhteensulautuminen on katsottu tarpeelliseksi muun muassa siksi, että rahapelitoiminnan monopoli voisi Suomessa jatkua myös nettipelaamisen aikakaudella.

Yksityiset, netissä pelejään tarjoavat yhtiöt ovat vaatineet, että Suomessa siirryttäisiin lisenssimalliin, jossa muutkin yhtiöt voisivat tarjota pelejään lisenssimaksua vastaan. Sarekoski puolustaa monopolia.

– Uskon siihen, että tämä on paras mahdollinen järjestelmä. Pelien tuotto jää kokonaisuudessaan Suomeen. Tuotoilla tehdään hyvää, luodaan iloa suomalaisille ja kyetään tekemään se lisäksi hyvin vastuullisesti, uuden Veikkauksen toimitusjohtaja sanoo.