Turkulainen akatemiaprofessori palkittiin eläintieteellisestä tutkimuksesta

Turun yliopiston akatemiaprofessori Virpi Lummaa on tehnyt tutkimusta evoluutionbiologian alalla. Lontoon eläintieteellinen seura Zoological Society of London palkitsi Lummaan tieteellisellä mitalilla.

eläintiede
Virpi Lummaa
Turun yliopisto

Lontoon eläintieteellinen seura Zoological Society of London palkitsi Turun yliopiston akatemiaprofessori Virpi Lummaan menestyksekkäästä tutkimuksesta eläintieteen parissa.

Lummaalle annettu mitali myönnetään eläntieteen tutkijalle, joka on tehnyt arvostettua tutkimusta korkeintaan 15 vuoden ajan väitöskirjan jälkeen.

Lummaan palkitsemisen perusteena oli hänen merkittävä tutkimuksensa evoluutionbiologian alalla. Hän on tutkimuksissaan tarkastellut, kuinka luonnonvalinta on muokannut ihmisten elämää esiteollisissa yhteisöissä.

Lisäksi Lummaa on tutkinut Myanmarin puuteollisuudessa työvoimana käytettyjä norsuja. Hän on selvittänyt niiden terveyteen, hedelmällisyyteen ja kuolleisuuteen vaikuttaneita tekijöitä.

– Virpi Lummaa on merkittävä evoluutiobiologi ja hänen työnsä on kehittänyt huomattavasti ymmärrystämme lisääntymisen vaihteluun liittyvistä ekologisista syistä ja evolutiivisista seurauksista. On kunnia myöntää hänelle tieteellinen mitali, toteaa professori Geoff Boxshall, Zoological Society of Londonin sihteeri.

Zoological Society of London (ZSL) on vuonna 1826 perustettu kansainvälinen hyväntekeväisyysjärjestö, jonka tavoitteena on edistää eläintensuojelua maailmanlaajuisesti. Seura palkitsi eläintieteen tutkijoita vuosittain järjestettävässä palkitsemistilaisuudessa Lontoossa ennen juhannusta.

Lähteet: Turun yliopiston tiedote