Julkkismiljardööri Branson: Virgin Group menetti kolmasosan arvostaan Brexitin jälkeen

Britannian EU-jäsenyyden puolesta kampanjoinut Richard Branson sanoi uskovansa maan olevan matkalla kohti katastrofia. Hän haluaa uuden kansanäänestyksen.

Ulkomaat
Richard Branson
Richard BransonWill Oliver / EPA

Miljardööri Richard Branson sanoi tiistaina, että hänen perustamansa yritysrypäs Virgin Group on menettänyt kolmasosan arvostaan Britannian EU-kansanäänestyksen jälkeen.

Branson sanoi, että äänestyksen jälkeen Virgin Group oli perunut ”hyvin suuren” sopimuksen, johon olisi sisältynyt noin 3 000 työpaikkaa. Lontoossa pääkonttoriaan pitävään, pörssin ulkopuoliseen Virgin Groupiin kuuluu useiden eri alojen yrityksiä rahoitusalalta ja matkailusta viihteeseen ja viestintään.

– Emme ole yhtään huonompia kuin muutkaan, mutta pelkään että olemme menettäneet kolmanneksen arvostamme, Branson sanoi Good Morning Britain -tv-ohjelmassa tiistaina.

Branson sanoi Britannian olevan ajautumassa taantumaan. Hänen mielestään nyt pitäisi järjestää uusi kansanäänestys, kun ihmiset näkevät, mitä seurauksia EU-erolla olisi Britannian taloudelle.

– Olemme matkalla kohti katastrofia. En usko että kansa tajusi, minkä sotkun heidän äänensä aiheuttaisi.

Branson sanoi uskovansa, etteivät britit olleet saaneet paikkansapitäviä tietoja EU-eroa ajaneilta. Hänen mielestään nyt on käynyt selväksi, etteivät EU-jäsenyyden kannattajien puheet talouden romahduksesta olleet liioiteltuja.

The Guardian -lehdelle (siirryt toiseen palveluun) Branson sanoi, että kiinalaiset liikekumppanit ovat jo vetämässä sijoituksiaan pois Britanniasta EU-kansanäänestyksen myötä. Hän myös varoitti, että äänestystuloksen seurauksena menetettäisiin tuhansia työpaikkoja.

Branson on britti mutta ei saa äänestää Britannian vaaleissa, koska hänen kotipaikkansa on veroparatiisina tunnetuilla Brittiläisillä Neitsytsaarilla.

Lähteet: Reuters, Yle