1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

Näin Iron Maidenin keikka vaikuttaa Hämeenlinnan liikenteeseen

Tänä vuonna konserttivieraiden autoille ei ole varattu Hämeenlinnassa erityistä pysäköintialuetta. Järjestäjä suosittelee käyttämään julkisia kulkuvälineitä. Pysäköintipaikoilta on bussikuljetus keikkapaikalle.

liikenne
kartta
Pysäköintikartta Kantolan tapahtumapuiston alueestaLive Nation Finland

Brittibändi Iron Maidenin konsertti näkyy ja kuuluu keskiviikkona Hämeenlinnan kaduilla. Konserttivieraiden saapuminen kaupunkiin lisää liikennettä tuntuvasti ja voimassa on monia liikennejärjestelyjä.

Kantolan alueella on pysäköintikielto keskiviikkoaamusta alkaen aina kolmeen asti yöllä. Vanajantie on yksisuuntainen Kantolankadun ja Myllärinkadun välillä, ja sinne pääsee ajamaan vain keskustan suunnasta. Myllärinkatu ja Puusepänkatu on osin suljettu ajoneuvoilta.

Kymppitieltä ei kannata tulla autolla Kantolan suuntaan, koska Vanajantie on yksisuuntainen.

Jonna Piiroinen

– Kymppitieltä ei kannata tulla autolla Kantolan suuntaan, koska Vanajantie on yksisuuntainen, huomauttaa Linnan Kehitys Oy:n myyntipäällikkö Jonna Piiroinen. Yritetään välttää sitä ruuhkaa mikä viime vuonna oli kymppitien liittymässä.

Pysäköintipaikat hakusessa

Tapahtuman järjestäjä on suositellut omassa viestinnässään, että konserttiin tulijat käyttäisivät ruuhkien välttämiseksi julkisia kulkuvälineitä. Moni konserttivieras tulee tästä huolimatta Hämeenlinnaan omalla autolla.

Parkkipaikan löytäminen voi kuitenkin olla haasteellista. Jonna Piiroinen muistuttaa, että tänä vuonna Hämeenlinnassa ei ole järjestetty erityistä pysäköintialuetta Visamäen pellolle kuten viime vuonna AC/DC -konsertin aikaan oli.

– Isot pysäköintialueet ovat tällä kertaa vähän kauempana, Janakkalan Turengissa ja Hattulan Sattulassa. Vekka Liikenne ja Lehdon Liikenne kuljettavat ihmisiä näiltä pysäköintialueilta Kantolaan.

Keskustassa löytyy pysäköintipaikkoja muun muassa Keinuparkista. Lisäksi muun muassa Kantolasta ja Vanajan kirkon kupeesta löytyy muutamia yksityisiä pysäköintialueita.

Lue seuraavaksi