Selostajalegenda Matti Kyllönenkin ihastui islantilaisselostajan tyyliin – "Siinähän on ihan täydellinen kaveri"

Pisteitä ropisee Gudmundur Benediktssonin omintakeisesta tyylistä. Kyllönen pitää erittäin tärkeänä, että selostajalla on kyky eläytyä.

urheilu
Matti Kyllönen
Yle

Islantilaisen jalkapalloselostajan Gudmundur Benediktssonin tyyliä ihastellaan parhaillaan ympäri maailmaa. Vastaavia persoonallisuuksia löytyy myös Suomesta.

Kuolemattomista formula 1 -selostuksista tunnettu Matti Kyllönen on seurannut innoissaan islantilaisten voittokulkua jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailuissa. Kyllönen suitsuttaa säästelemättä ilmiöksi noussutta Benediktssonia. Pisteitä ropisee omintakeisesta tyylistä.

– Ihan ilmiömäinen, loistava persoonallisuus, Kyllönen hehkuttaa.

Se on kiva, kun tällaisten isojen kisojen yhteydessä pulpahtaa esiin myös suuria tähtiselostajia.

– Se on kiva, kun tällaisten isojen kisojen yhteydessä pulpahtaa esiin myös suuria tähtiselostajia. Ja voi kuvitella, minkälainen jumalainen rooli hänellä on tuon pienen kansakunnan sydäntenmurskaajana ja tunteiden tulkkina.

Kyllönen kertoo yllättyneensä tiedosta, että Benediktsson on siviiliammatiltaan jalkapallovalmentaja.

– Se vain entisestään korostaa sitä asiantuntemusta ja osaamista, mikä hänellä on ja miten hän osaa luoda sen tunnelman, joka on selostajalla se ykkösasia. Siinähän on ihan täydellinen kaveri.

Selostajalla oltava kyky eläytyä

Kyllönen tunnustaa, että aluksi islantilaisselostajan tyyli hieman hätkähdytti.

– Se kirkuminen meni hiukan yli oman ymmärrätyksen, mutta näyttää siltä, että ei hän pelkää mitään ja heittäytyy tilanteeseen mukaan, Kyllönen pohtii.

Heittäytyminen on avainsana.

Kuolemattomista lausahduksista ja intensiivisestä tyylistään itsekin tunnettu Kyllönen pitääkin erittäin tärkeänä, että selostajalla on kyky eläytyä.

– Heittäytyminen on avainsana. Siinä pitää kaikki muu pitää sulkea ympäriltä ja heittäytyä siihen tilanteeseen täysillä ja tuoda ne omat tunteet ja tunnelmat myöskin esille, jos siihen on tilaisuus ja jos siihen on tarve.

Kerro urasi varrelta jokin mieleenpainuva hetki, jolloin heittäydyit täysillä.

– Kyllä varmaan itsellä parhaiten mopo lähti laukalle, silloin kun Häkkinen voitti ensimmäisen maailmanmestaruuden 1998 Suzukassa. Siinä oli samantyyppistä heittäytymistä, että nyt saavutetaan jotain sellaista, mistä on vaan voitu unelmoida aiemmin.

Matti Kyllösen selostus Mika Häkkisen maailmanmestaruudesta vuodelta 1998 (siirryt toiseen palveluun)

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus