1. yle.fi
  2. Uutiset

Ulkoministeriö Istanbulin räjähdyksistä: Uhrien kansallisuuksista ei vielä tietoa

Istanbulissa on yli sata matkustusilmoituksen tehnyttä suomalaista, ulkoministeriöstä kerrotaan. Atatürk-lentoasemalla tapahtuneissa räjähdyksissä on kuollut tämän hetkisten tietojen mukaan yli kolmekymmentä ihmistä.

Ulkomaat
Istanbulin Atatürk-lentokenttä myöhään tiistai-iltana.
Istanbulin Atatürk-lentokenttä myöhään tiistai-iltana.Sedat Suna / EPA

Turkissa kymmenien ihmisten kerrotaan kuolleen Istanbulin Atatürk-lentoasemalla tapahtuneissa räjähdyksissä.

Suomen ulkoministeriön viestinnästä kerrotaan varhain keskiviikkoaamuna, että uhrien kansallisuuksista ei vielä ole tietoa. Turkin viranomaiset eivät vielä ole kertoneet uhrien kansallisuuksia, ulkoministeriöstä kerrotaan.

Ministeriön mukaan Istanbulissa on vajaat 200 matkustusilmoituksen tehnyttä suomalaismatkustajaa. Ulkoministeriön mukaan on kuitenkin vaikea arvioida paljonko Istanbulissa on tällä hetkellä kaiken kaikkiaan suomalaisia. Atatürkin lentokenttä on vilkas kansainvälisen liikenteen kenttä, jossa on paljon myös lentoliikenteen vaihtomatkustajia.

Koko Turkissa matkustusilmoituksen tehneitä suomalaisia on liki neljäsataa. Kaikki matkustajat eivät välttämättä ole tehneet matkustusilmoitusta, eli todellinen määrä voi olla tätä suurempikin.

Ulkoministeriö sanoo seuraavansa tilannetta ja lähettävänsä matkustusilmoituksen tehneille tietoja tilanteesta ja toimintaohjeita.

Ulkoministeriö on todennut matkustustiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), että Turkissa on noudatettava erityistä varovaisuutta eikä uusien terrori-iskujen mahdollisuutta voida sulkea pois.

Lue seuraavaksi