1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Posio

Kilpailu haastaa posiolaiset parantamaan viihtyvyyttä juhlavuoden kunniaksi

Posiolla yksityiset ihmiset, yrittäjät, kunta ja muut yhteisöt on haastettu kilpailuun ja panostamaan omaan pihapiiriinsä ja julkisivuunsa. Positiivinen Posio -kampanjaa vetävä Merja Määttä harmittelee, että nyt mm. kuntakeskusta kaunistava järvimaisema jää tienvarren ryteikköjen taakse.

Posion kunnantalo. Kuva: YLE / Sauli Antikainen

Positiivinen Posio -kampanjan tavoitteena on lisätä posiolaisten yrittäjien hyvinvointia ja paikallisten asukkaiden viihtyvyyttä. Hankkeen työryhmä on nostanut kehittämiskohteiksi muun muassa Posion taajaman yleisilmeen parantaminen ja torin ympäristön virkistäminen. Nyt puhutaan kasvojenkohotuksesta.

– Posio täyttää tänä vuonna 90 vuotta, ja pyöreiden vuosien kunniaksi päätettiin haastaa Posion kunta, alueen yrittäjät sekä yksityiset asukkaat panostamaan omaan pihapiiriinsä ja julkisivuunsa, sanoo Merja Määttä.

Hänen mukaansa katukuvaan halutaan saada väriä, iloa ja siisteyttä, ja parantaa niin matkailijoiden, posiolaisten kuin mökkiläisten viihtyvyyttä.

Raivataan ryteiköt ja siistitään pihat

Merja Määttä kertoo, että kasvojenkohotushaaste toteutetaan kilpailuna, johon voi osallistua kuka tahansa Posiolla toimiva yritys tai asuva henkilö.

– Ilmeen piristämiseksi riittävät pienetkin teot. Maisemaa voi hoitaa esimerkiksi kauniilla kukkaistutuksilla, raivaamalla ryteiköitä ja avaamalla kaunista järvimaisemaa, pitämällä puutarhan ja pihapiirin siistinä tai vaikka maalaamalla talonsa.

Kilpailuun ilmoittaudutaan lähettämällä kohteesta "ennen ja jälkeen" -valokuva heinäkuun loppuun mennessä osoitteeseen matkailu.neuvonta@posio.fi (siirryt toiseen palveluun).

– Viestiin voi myös kirjoitella, miten on pihapiirinsä yleisilmettä virkistänyt, tai aikoo sitä virkistää,  Määttä huomauttaa.

Mökkiviikonloppu voittopalkintona

Haastekilpailun päätyttyä arvosteluraati päättää parhaimmasta kasvojenkohotuksesta. Voittaja palkitaan Posion mökkiviikonlopulla. Myös kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkinto. Kilpailuun voi ilmoittautua myös ilman kuvaa.

– Tarkoitus on jatkaa tätä toimintaa ja saada siitä jokavuotinen hauska kilpailu. Tämä ensimmäinen kerta näyttää suuntaa.

Posion Matkailuyhdistyksestä Asta Kiema kertoo, että toistaiseksi haaste on otettu vastaan varsin nihkeästi; on tullut vasta kuusi hankekuvausta. Mutta haastekampanjakin on vasta puolivälissään.

Korjattu klo 9:35 otsikon kirjoitusvirhe