1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylen aamu

Kansanedustajakaksikko lyttäsi Tynkkysen aloitteen: "Epä-älyllistä tehdä päivän notkahduksen jälkeen johtopäätöksiä"

Ylen aamu-tv:ssä keskusteltiin vilkkaasti perussuomalaisten nuorten kansalaisaloitteesta, jossa ehdotetaan kansanäänestyksen järjestämistä Suomen EU-jäsenyydestä. Kansanedustajat Wille Rydman (kok.) ja Antti Kurvinen (kesk.) eivät lämmenneet perussuomalaisten nuorten puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen (ps.) aloitteelle.

Sebastian Tynkkynen, Antti Kurvinen ja Wille Rydman.
Perussuomalaiset Nuoret puuhaavat aloitteen muodossa kansanäänestystä Suomen EU-erosta. Aiheesta keskustelivat aamu-tv:ssä Perussuomalaisten nuorten Sebastian Tynkkynen, Kokoomuksen Ville Rydman sekä Keskustan Antti Kurvinen.

Keskustan varapuheenjohtaja Antti Kurvisen (kesk.) mukaan perussuomalaisten nuorten ajama kansalaisaloite on omiaan luomaan epävakautta Suomeen. Sitä ei Kurvisen mukaan nyt kaivata.

– Tarvitaan ennemmin vakautta ja nuorelle sukupolvelle töitä. Tällaiset kansanäänestysaloitteet eivät tuo vakautta tai paranna talouden kehityksiä, Kurvinen kritisoi.

Kansanedustaja Wille Rydman (kok.) sanoi, että EU:ssa kannattaa ehdottomasti pysyä turvallisuuspoliittisista syistä.

– EU kaikkine vikoineen on selvästi vakauttava tekijä Euroopassa. Erityisesti mitä tulee maihin kuten Suomi, meille EU:n jäsenyys on tärkein side perheeseen, johon haluamme kuulua. Eli läntisten, demokraattisten, ihmisoikeuksia kunnioittavien valtioiden liittoon, Rydman sanoi.

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkysen mukaan EU-kansanäänestys tarvitaan, jotta kuullaan suomalaisten mielipide siitä halutaanko EU:ssa jatkaa.

Britannian EU-eron talousvaikutuksista väiteltiin

Britit äänestivät viime viikolla kansanäänestyksessä EU-eron puolesta. Tynkkysen (ps.) mukaan Britannian EU-eron talousvaikutuksia on liioiteltu. Tynkkynen viittasi siihen, että eilen tiistaina pörsseissä tapahtui nousua maanantain pudotuksen jälkeen.

Rydman (kok.) ei ostanut Tynkkysen argumenttia.

– Yhtä epä-älyllistä kuin on tehdä yhden päivän notkahduksen jälkeen johtopäätöksiä, niin yhtä epärehellistä on tehdä johtopäätöksiä yhden päivän korjausliikkeen perusteella, Rydman sanoi.

Rydman mukaan Britannian ja Suomen tilanteet eivät ole vertailukelpoisia. Rydman katsoo, että Britannian olisi esimerkiksi helpompi neuvotella itselleen edullisia kauppasopimuksia.

Keskustelun loppupuolella Tynkkynen (ps.) ja Kurvinen (kesk.) intoutuivat kiistelemään keskustan EU-linjasta.

Perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on laittanut vireille kansalaisaloitteen, joka ajaa Suomeen kansanäänestystä EU-jäsenyydestä. Kansalaisaloitteella on nyt reilut 21 000 allekirjoitusta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on jo ilmoittanut, ettei hänen hallituksensa aio viedä aloitetta kansanäänestyksestä eduskunnan käsiteltäväksi